Uludağ teleferik istasyonları yaşam merkezi haline geliyor

Uludağ teleferik istasyonları yaşam merkezi haline geliyor :Bursa Büyükşehir Belediyesi, teleferik sistemi üzerinde yer alan istasyonları yaşam merkezi haline getiriyor. Teferrüç’ten sonra Sarıaalan İstasyonu’nda da sosyal alanlar, kafeterya, restoran ve alışveriş merkezleri kurduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Oteller Bölgesi’ndeki tesislerin de en geç yılbaşına kadar tamamlanarak hizmete alınacağını söyledi.

Başkan Altepe, teleferiğe ait Kadıyayla, Sarıaalan ve Oteller Bölgesi istasyonlarında incelemelerde bulundu. Büyükşehir bürokratlarının da katıldığı inceleme gezisinde konuşan Başkan Altepe, 50 yıl aradan sonra yenilenen teleferiğin Bursa ve Uludağ’a hareket getirdiğini ifade etti.

Teleferikle birlikte yabancı turist sayısında artış yaşandığını, ortaya çıkan ihtiyaçların giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, istasyonları sosyal alanlar, kafeteryalar, restoranlar ve insanların buluşup güzel vakit geçirebilecekleri alanlarla donatarak birer yaşam merkezi haline getirdiklerini ifade etti. Teferrüç’ün ardından Sarıalan İstasyonu’ndaki sosyal alanları hizmete aldıklarını, Oteller Bölgesi İstasyonu’ndaki çalışmaların da yılbaşına kadar tamamlanacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Kadıyayla İstasyonu ise teknik alan olarak kullanılacak” dedi. Uludağ’a çıkan turistlerin keyifli zaman geçirmek için sosyal tesislere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Ağır kış şartlarında insanların sığınabileceği, keyifli zaman geçirebileceği mekanlar birer birer tamamlanıyor. Bu tesisler, Uludağ’ın cazibesini daha da artıracak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sarıaalan Tesisleri’ni gezerek çalışmalar hakkında Bursa Teleferik AŞ Genel Müdürü İlker Cumbul’dan bilgiler aldı. Sarıalan’ın eski teleferiğin gittiği son alan olduğunu, yapılan kafeteryalar, restoranlar ve sosyal tesislerle istasyonun ayrı bir güzellik kazandığını vurgulayan Başkan Altepe, “Bir yandan teleferiğin cazibesi artarken diğer yandan Uludağ’ın cazibesi artmış oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.