Uludağ Teleferik Yine Havada Asılı Kaldı

Uludağ Teleferik Yine Havada Asılı Kaldı :Uludağ Teleferik Yine Arıza Yaptı :Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’a çalışan yeni teleferik bugün de 2 saati aşkın arıza yapınca tatilciler beklemek zorunda kaldı. Uludağ’a gitmek isteyenler havada asılı kaldıkları anları kamerayla kaydettiler.

Bu kış sezonunda hizmete giren ve 9,5 kilometre uzunluğuyla dünyanın tek kablo üzerindeki en uzun teleferiği olan sistem bugün yine arıza verdi. Öğle saatlerinde zirveye çıkmak isteyenler 22 dakika yerine 2,5 saatte Oteller Bölgesi’ne ulaştılar.

Önce Kadıyayla istasyonunda teleferik içinde mahsur kalan bir yolcu, sistem hareket edip 400 metre ilerledikten sonra yine havada asılı kaldı. O anları kameraya kaydeden yolcu, “Teleferik arızası çok can sıkmaya başladı. Hava güzel, lodos rüzgar yok. Artık ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. İşimiz zor. Haftada bir iki defa arıza verince işlerimiz de aksıyon” dedi.

Tanıtımlarda teleferiğin 22 dakikada Uludağ’a ulaştığının anlatıldığını kaydeden yolcu, “Mekanik arızanın giderilmesi yine saatler alacak. Bir türlü çözülemiyor. Bunun çözülmesi için tedbir alınmalı” diye konuştu.

Arızanın ise hafta sonu tatilcilerin yoğun olduğu zaman diliminde değil de hafta içinde sakin bir saatte yaşanması herhangi bir sağlık sorunu yaşanmasının da önüne geçti.