Uludağ Teleferikte Ramazan Molası

Bursa’dan Uludağ’a ulaşımda en çok tercih edilen teleferik, Arap turistlerin Ramazan ayında ülkelerine gitmesi ile en sakin günlerini yaşıyor.

Uludağ’a çıkarken muhteşem bir kent ve doğa manzarası sunan teleferik, özellikle Arap turistlerin yoğun olarak geldiği yaz döneminde yoğunluğa sahne oluyor. Bazen teleferiğe binmek için uzun kuyruklar oluşuyor. Normal dönemde günde 300 ile 500 arasında değişen yolcu sayısı, yaz aylarında Arapların gelişi ile 2 bin 500′lere kadar çıkıyor. Ancak bu yıl Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesi ile Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında gözle görülür bir azalma oldu. Arap turist sayısının bayramdan sonra yeniden artması bekleniyor. Bursa’ya gelen Arap turistlerin sayısı yaz aylarında 250 bini buluyor. Bursa tur programlarında ağırlıklı olarak teleferikle Uludağ’a çıkan Araplar, bu kapsamda kente yüklü bir döviz bırakıyor.

“BAZI GÜNLERİ SİFTAHSIZ KAPATIYORUZ”

Arap turistlerin Ramazan molası vermesi her alanda kendini hissettirdi. Ramazan’dan önce teleferikle Uludağ’a çıkan Arap ve diğer turist sayısı 2 bin 300 kişiyi bulurken, Ramazan’da bu sayı 300′lere kadar düştü. Yüzde 10′larda olan yerli turist sayısının da Ramazan’da iyice azalmasıyla teleferik en sakin günlerini yaşarken, çevre esnafı da yaz günlerini siftahsız kapatır oldu.

Teleferik çevre esnafından Hüseyin Gümüşten, özellikle Arapların gitmesi ile işlerin dunma noktasına geldiğini belirterek, “Teleferikte yolcu yok, esnafın işi de yok. Arap turist Ramazan’da ülkesine dönünce bizim işler tamamen azaldı.” dedi. Ayrıca Uludağ’a gidiş dönüşlerde alınan 20 liranın vatandaş için pahalı olduğunu belirten Hüseyin Gümüşten, “Teleferik yerli turiste göre pahalı olduğu için vatandaş kullanmıyor. Uludağ’a çıkmayan vatandaş kentteki piknik alanlarında eğleniyor.” şeklinde konuştu. Yaz aylarında Arap turistlerden dolayı teleferik önünde kuyruk oluştuğunu anlatan Hüseyin Gümüşten, “Kışın ise İstanbullu geliyor, Bursalılar zaten pahalı olduğu için çıkmıyor. Bu da bizi olumsuz etkiliyor. İşlerimiz yarı yarıya azaldı, bazen hiç siftah yapamadan kapattığımız oluyor.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Taksici Rafet Tunger ise esnaf olarak yattıklarını söyledi. Tunger, “Biraz yaz aylarında Arap turistlerin gelmesi ile iş yapıyorduk, onların da Ramazan dolayısı ile çekilmesi işleri iyice durdurdu. Teleferikte zaten yolcu sayısı dışarıdan gelenlerle yoğun oluyordu. Bu sene turist azdı, Ramazan ayında Araplar da ülkelerine gidince işler dip yaptı. İşler olumsuz etkilendi bütün esnaf oturuyor.” diye konuştu. Rafet Tunger, ayrıca 20 lira olan teleferik fiyatlarının 750 lira asgari ücretin olduğu Türkiye şartlarına göre pahalı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak : www.haberler.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*