Uludağa teleferik şehir merkezinden hareket edecek

Uludağa teleferik şehir merkezinden hareket edecek :Bursa’da hayalleri gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvandı. Projeler bu yıl bir bir hayata geçirilecek. Teleferik şehir merkezinden hareket edecek. Trafik çilesi metroyla son bulacak. Sahil projesi tamamlanacak. BursaRay, otogara kadar uzanacak

Bursa’da yıllarca hayali kurulan ve her seçim dönemi gündeme getirilen projeler bu yıl bir bir hayata geçirilecek. Kentin en önemli simgelerinden biri olan teleferik şehir merkezinden hareket edecek. Kent içi trafik çilesi metro hattıyla son bulacak. Yıllarca lafta kalan sahil projesi bu yıl tamamlanacak. BursaRay bu yıl otogara uzanacak. SABAH Bursa’yı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın İstanbul’un arka bahçesi değil oraya kafa tutan bir kent olması için kolları sıvadıklarını söyledi. Son yıllarda çağ atlayan Bursa’da hizmet çıtasını bir kademe daha yükseltecekleri 2015’te hayal edilen projelerin temellerini atacaklarını anlatan Altepe, “Metrodan inip Uludağ’a çıkılacak. Bursalılar bunu rüyasında görse inanmazdı. Bursa sahilleri Bodrum’u aratmayacak dedik işe başladık. Bu yıl bitireceğiz” diye konuştu.

TELEFERİĞİN TEMELİ ATILIYOR
BursaRay’ın Gökdere İstasyonu’na yapılacak olan teleferik istasyonuyla, tatilcileri kentin merkezinden Oteller Bölgesi’ne yaklaşık 25 dakikada ulaştıracak projenin temelleri bu yıl atılacak. Yaklaşık 2 yıldır projeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, etüt ve incelemelerin yapıldığını anlatan Başkan Altepe, “BursaRay Gökdere İstasyonu’nun üst katına teleferik istasyonu oluşturulacak. Heykel – Setbaşı durağı da olacak. Vatandaşlar yaya olarak teleferiğe ulaşabilecek. Görükle, Kestel ve Mudanya’dan da gelecek olan vatandaşlar da artık Uludağ’a kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu proje, ulaşımda büyük bir reform olacak. Bu sayede şehir merkezinde trafik de rahatlamış olacak. Bursa’nın kalbinden Uludağ’a yaklaşık 25 dakikada ulaşım sağlanabilecek” dedi.

SAHİL PROJESİ BU YIL TAMAM
Bursa’da yaşayanların bile düne kadar denizin farkında olmadığını hatırlatan Altepe, sahillerde yaptıkları çalışmalarla Bursa’nın aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu herkese gösterdiklerini ifade etti. BUDO ve deniz uçağı seferleriyle Bursa’nın bir deniz kenti olduğunu Türkiye ve dünyaya gösterdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Yaklaşık 8,5 kilometrelik Mudanya Güzelyalı sahil düzenleme projesi çalışmalarının yanı sıra Karacabey Boğazı Bayramdere mevkisinin doğal güzelliklerini ortaya çıkaracak projeleri hazırladık. Mudanya, Tirilye ve Kumyaka da önemli çalışma alanlarımız olacak. Kurşunlu’yu marinaları ve mendirekleriyle bir liman kenti haline getirecek projelerimizi Maliye Bakanlığı ile birlikte hayata geçiriyoruz. Bodrum, Marmaris gibi sahillerimiz değer kazanacak, vizyona kavuşacak. Bu yatırımları bu yıl büyük ölçüde tamamlayacağız” diye konuştu.

İPEKBÖCEĞİ OTOGARDA
Bursa’nın kent içi ulaşım ağına katılan İpekböceği tramvayı yolcu potansiyelinin en yüksek olduğu şehirler arası otobüs terminaline gide cek.bu projenin 2015’te hayata geçmesi için çalışmaya başladıklarını açıklayan Başkan Altepe, “Bursa’nın ihtiyacı neyse onu yapacağız. Bütçe sıkıntımız yok. Hemşerilerimiz ulaşımda sıkıntı yaşıyorsa biz onu çözmek için gereken neyse yaparız. Terminale tramvayın’ın gitmesi gerekiyordu. Şimdi onu da hayata geçiriyoruz. Bu yıl Allah’ın izniyle o projeye başlayacağız” dedi.

BURSA’NIN HİZMETİNDEYİZ
Başkan Recep Altepe, 2015’te sadece bu projeleri değil, tarihi dokuya ve turizmin gelişmesini sağlayacak doğal güzelliklerin turizme açılmasına yönelik sayısız projenin hayata geçirileceğini belirterek, şunları söyledi: “Bizler Bursa’nın hizmetindeyiz. Bu kent için ne yapsak azdır. Hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik projelere yoğunlaştık. Bursa olarak İstanbul’un arka bahçesi olmayı hedeflemiyoruz. O kente kafa tutacak bir Bursa için çalışıyoruz. Ve bunu yapacak güçteyiz. Belediye imkanlarımızla yaptığımız stadyum Bursa’nın kendi kendine yetecek bir şehir olduğunun en güzel göstergesidir.”