Uludağda bir ilk

Uludağda bir ilk :Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyesi 4 kişi, Uludağ tırmanışını ilk defa sırt hattını kullanarak gerçekleştirdi.

2 gün süren tırmanışta çadır açmadan kar mağarasında konaklayan dağcılar, mağara içerisinde çay demleyerek kahvaltı yaptı. Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyesi 4 kişi, kış dönemi içerisinde ilk defa Uludağ’ın sırt hattını kullanarak bir baştan bir başa tırmanış gerçekleşti. Dağcı gurubu tarafından çadır kullanmadan, kar mağarasında geceleyen üyeler geceyi sıcak bir ortamda geçirdi. İki gece burada kalan dağcılar, mağara içerisinde çay demleyerek kahvaltı yaptı. Kış mevsiminde geçilemeyen bölgeyi hava koşullarının da izin vermesiyle 45 saatte tamamlayan dağcılar, Uludağ’ın Kızyatağı tepe sırt hattının ilk kış görüntülerini elde etti.

ULUDAK yıllık programında yer alan bu etkinliği gerçekleştirmeyi çok arzu ettikleri ve bunu başarmanın gururunu yaşadıklarını belirten ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk, “Bu güne kadar kılçık tabir ettiğimiz bu bölgenin kış geçişi yapılmamıştı. Hava tahminlerin ötesinde iyi gidince faaliyetimizi gerçekleştirme olanağına kavuştuk, Kış koşullarının çok sert olmasına rağmen, Uludağ dağcılık anlamında bize çok fazla imkanlar sunmaktadır. Yaptığımız kar mağarasında 2 gün geçirdik. Mağaranın içerisinde kendi malzemelerimizle hem çay demledik hem de kahvaltı yaptık” diye konuştu.