Uludağda Kar Kalktığında Çalışmalar Başlıyor

Uludağ’da yetki karmaşası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile çözüldü. Uludağ’da karlar kalktığında çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Uludağ ilgi ve otorite istiyor. Bursa güçlü bir yerel yönetime sahip. Uludağ için kaynaklarımız hazır. Zamanımız kısıtlı. Zirvede hızlı bir başlangıç yapmayı arzuluyoruz. Parolamız Uludağ’ı Bursa’ya kazandırmaktır” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’ın Bursa’nın en önemli doğa harikalarından birisi olduğunu ifade ederek, yetki karmaşasının çözülmesinin ardından Uludağ için hazırladıkları birbirinden farklı projeyi hayata geçirmeye başlayacaklarını söyledi. Başkan Altepe, karlar kalktıktan sonra çalışmaların başlayacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uludağ’ın hak ettiği yere gelmesi için çalıştığını söyleyen Altepe, Bursa’ya en çok katkı sağlayan markalardan birisi olan Uludağ’ın dünyanın en güzel dağlarından birisi olduğunu ifade ederek, “Uludağ’da 7 tane krater göl, şelaler, pınarlar, dereler ve yaylalar var. Gerçekten çok güzel bir ormanlık alana sahip. Bursa’nın yüzde 47’si ormanlık alana sahip. Bizim en popüler merkezimiz Uludağ’dır” diye konuştu.
“ULUDAĞ’IN TEK İSTEĞİ İLGİ VE OTORİTE”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uludağ’a büyük önem verdiğini vurgulayan Altepe, “Büyükşehir belediye başkanlığımızın adaylığı sürecinde sık sık Uludağ’daki düzenlemelerden bahsediyoruz. Ben de başbakan ile karşılaştığımda hep Uludağ’dan bahsediyoruz. En önemli konularımızdan birisi Uludağ’dır. Uludağ’dan ekonomik yönden istifade etmeliyiz. Sadece kışın 2,5 aylık kayak sezonu yeterli olmaz. Uluda en popüler kış sporları merkezi. Ama Uludağ’ı yılın 12 ayı hizmete açmak şart. Türkiye’deki birçok kayak merkezi Uludağ gibi özelliğe sahip değil Uludağ’ımızda 10 bine yakın yatak kapasitesi var. Burası önemli bir merkez. Uludağ, Bursa’daki otellerin de doluluk oranını artırmalı. Peki Uludağ ne istiyor? Uludağ ilgi istiyor otorite istiyor. Bizimi için orası bir mahalledir. Oranın eksikliklerinin giderilmeli. Cazibesi daha da artırılmalı” şeklinde konuştu.
Uludağ’da bir alt ve üst yapı eksikliğinin olduğunun altını çizen Altepe sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bu konuda önemli eksikliklere sahip. Ulaşım aksayacaksa, suları azalacaksa burada yerel otorite devreye girmeli. Kanalizasyon yapılacaksa kim işletmeli? Tabi ki Büyükşehir Belediyesi bu işi yapmalı. Onun sıkıntısıyla Bursa uğraşmalı. Yani buradaki problemleri Büyükşehir, Osmangazi belediyesi ile Valilik çözmeli. Bu konuda bizim talebimiz var.”
YETKİ PROBLEMİ ANKARA’DA ÇÖZÜLDÜ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Uludağ’daki iki kamu binasının yıkımı için 4 ay önce Bursa’ya geldiğini hatırlatan Altepe, Bakan Eroğlu ile birlikte Uludağ’ın yetki problemini görüştüklerini dile getirdi. Altepe, “Buranın işletilmesi konusunda bakanımız da Büyükşehir belediyesine destek verdi. Geçtiğimiz hafta perşembe günü Bakan Eroğlu’nu Ankara’da ziyaret ettik. Uludağ’daki yetki problemini aşmak için görüşmelerimiz oldu. Oranın kanalizasyonundan tutun, otoparkına kadar bütün alt ve üst yapı işleri ile bakanlık ve devlet uğraşamaz. Uludağ ile ilgili projeleri ‘biz yapalım’ dedik. İlla ‘biz yapalım’ diye bir iddiamız da yok. Kim yaparsa yapsın Uludağ’ı Bursa’ya kazandıralım. Uludağ’a giden orayı önemli bir merkez olarak görsün, sıkıntı ve kargaşa yaşanmasın” açıklamalarında bulundu.
“ULUDAĞ’DA HIZLI BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ”
Uludağ’da şu an otellerin kanalizasyon ve su problemlerini kendileri çözdüğünü söyleyen Altepe, kar kalktıktan sonra Uludağ’da düzenlemelerin yapılmaya başlanacağını ifade etti. Altepe, “Uludağ’da yeterli alt ve üst yapı yok. Otoparklar düzenlenmeli. Araçlar otellerin arasına girmemeli. Niye burası yılın 12 ayı
değerlendirilmesin? Bakanımız bu işi yapacağız mesajını verdi. Alt yapı konusunda daha önce protokol yapılmıştı. Şu anda bakanımız maddi olarak bunun desteğini vereceğini söylediler. Uludağ her şeyin en iyisine layık. Birkaç gün sonra genel müdürümüz Bursa’ya gelecek. Onun gelmesiyle projeye son şeklini vereceğiz. Kar kalktıktan sonra yoğun bir faaliyete geçeceğiz. Çalışma zamanımız çok geniş değil. Ekimde kar yağışı başlayabilir. Kar nisan ayına kadar yerde kalıyor. Hızlı bir başlangıç ve güzel bir çalışma ile ile tam zamanında Uludağ’da çok iyi çalışmalar yapmakta kararlıyız. Parolamız Uludağ’ı Bursa’ya kazandırmak”
“NE YAPACAĞIMIZ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Erzurum’da yapılan yatırımlarla şehrin cazibesinin arttığına dikkat çeken Altepe, Uludağ için birbirinden güzel projelerinin olduğunu vurguladı. Teleferik projesini hatırlatan Altepe, “Şehrin alt yapısının da Uludağ’daki turizme yönelik olması gerek. Teleferik projemiz ortada. Çalışmalar sürüyor. Teleferikle Uludağ Oteller bölgesine daha konforlu ulaşım sağlanacak. Ayrıca Uludağ’da camdan yapılacak teraslarla Bursa manzarası doya doya izlenecek. Uludağ’a çıkan çok güzel yerler görecek. Uludağ’da kışın otellerin arasına araçlar girmeyecek. İşe nereden yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Bu işe kafa yorduk. Bunlar, hızlı bir şekilde yerine gelecek. Herkes üzerine düşeni yapacak. Bakanımız da bu yapılacak olan çalışmalara destek verdi. Bakanlığımızın hazırladığı çalışmalar var” dedi.
“YÖRE VE YAYLA TURİZMİ DE CANLANACAK”
Yoğun bir şekilde ihaleye çıkıp Uludağ’ın şehir ekonomisine yaz ve kış katkı sağlamasını hedeflediklerini söyleyen Altepe, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Uludağ’da mükemmel projeleri hayata geçireceğiz. Uludağ’da niye dünyaca ünlü organizasyonlar olmasın? Uludağ’ın cazibesi artacak. Yeni kayak alanları oluşacak. Başta Alaçam bölgesi olmak üzere Uludağ’da yöre ve yayla turizmi de canlanacak. Turizm bu alanlara kadar uzayacak. Burada güçlü bir yerel yönetim var. Kaynaklar var ve bir an evvel bunu gerçekleştirelim. Uludağ’daki en iyi örnekleri Uludağ’da da yapacağız.”

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*