Uludağda kayalıklardan düşen dağcıyı AKUT kurtardı

Uludağ’a tırmanış için gelen İstanbul Anadolu Dağcılık Kulübü üyesi 58 yaşındaki İsmail Bulut, 50 metreden düşerek sağ ayak bileğini kırdı.
Bölgede eğitim yapan AKUT ekipleri tarafından bulunduğu yerden sedye ile alınıp bir kilometre taşınan Bulut’u, jandarma ekibi kar motoruyla 112 Acil Servis istasyonuna götürdü.

İstanbul Anadolu Dağcılık Kulübü üyesi İsmail Bulut ile 32 yaşındaki Murat Bıçakçı, tırmanış yapmak için Uludağ’a geldi. Karçukuru Mevkii’nde bulunan 150 metre yükseklikteki kayalıklara tırmanmaya başlayan iki dağcıdan İsmail Bulut dengesini kaybederek 50 metreden aşağıya yuvarlanmaya başladı. Düşmenin etkisiyle sağ ayak bileği kırılan İsmail Bulut’un yanında bulunan arkadaşı durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Bu sırada bölgede kış arama kurtarma ve çığda arama kurtarma eğitimi yapan AKUT ekipleri yaralanan İsmail Bulut’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sedyeye koyup bir kilometre taşıdıktan sonra olay yerine kar motorlarıyla gelen jandarma ekiplerine teslim etti.

Ekipler kar motoruyla İsmail Bulut’u Oteller Bölgesi’ndeki 112 Acil Servis istasyonuna götürdü. Durumunun iyi olduğu öğrenilen İsmail Bulut arkadaşı tarafından tedavisi yapılmak üzere İstanbul’a götürüldü.

Kaynak: hürriyet

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*