Uludağ’da otellerde yer kalmadı

Uludağ’da otellerde yer kalmadı : Altyapı eksikliği ve ulaşımda yaşanan sakıntılar sebebiyle bir dönem cazibesini kaybedip Palandöken, Kartalkaya gibi turizm merkezlerinin gerisinde kalan Uludağ, bu yarıyıl tatilinde adeta cıvıl cıvıl.

Kar kalınlığının 2 metreyi geçtiği Uludağ, yeni teleferik hattının da devreye girmesiyle yerli ve yabancı kayakseverlerin akınına uğradı. Bu durum 6 bin 500 yatak kapasitesi ve sadece Oteller bölgesine 30’a yakın otel, misafirhane ve işletmenin faaliyet gösterdiği ‘Beyaz Cennet’teki işletmecilerin de yüzünü güldürdü.

Kayak mevsiminin başladığı aralık ayında yeterince kar yağmaması sebebiyle yüzlerin asıldığı Bursa Uludağ’da yarıyıl tatili öncesinde yağan kar, hem tatilcileri hem de otel sahiplerini sevindirdi. Dün hava sıcaklığının eksi bir derece olarak ölçüldüğü dağda hafta sonuna kadar serpintinin dışında kar yağışı beklenmiyor. Açık bir havanın hakim olduğu dağda binlerce kişi hem tatilin hem de kayağın tadını çıkarıyor.

FİYATLARA SÖMESTR AYARI

14 Şubat’ta kadar yüzde yüz doluluk yaşayan Uludağ’daki işletmeler yarı yıl tatilinde fiyatlara kişi başı 50-100 lira arasında zam yaptı. Normal zamanlarda 750 lira olan iki kişilik oda fiyatı 950 TL lira oldu. Karinna Otel Misafir İlişkileri Müdürü Damla Taka, kar yağışı ile Uludağ’a tatilci akını yaşandığını belirterek, “Yılbaşı öncesine kadar kar sıkıntısı yaşamıştık ama şu an itibarıyla çok güzel bir kar var. Pistlerimiz açık, kayak sporu yapmak için gelen misafirlerimiz Uludağ’daki kardan çok memnunlar. Herhangi bir sıkıntı yok.” dedi. Grand Yazıcı Otel yetkilisi Güray Büyükçakır, yüzde yüz doluluk oranına ulaştıklarını ifade ederken, “Önümüzdeki dönem sömestr. Şu ana kadar kar yağmaması nedeniyle Uludağ’da sezon kötü gidiyordu ama yakın zamanda başlayan ve devam eden karla beraber sezon iyi şu an. Sömestr dönemi dolu, ondan sonraki dönemlerde de Uludağ tüm yoğunluğunu almış durumda. Bizler şu anda yüzde yüz doluyuz, diğer tesisler de doluluk sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Yerli turist ağırlıklı çalıştıklarını belirten Büyükçakır, “Dışarıda olan olaylardan dolayı şu an için yerli turizme hitap ediyoruz. Ama Araplardan ve Avrupa’dan da gelen misafirlerle sezonumuz devam ediyor. Ayrıca öğrenci grupları da aralıklarla gelip gidiyor. Öğrenciler otelleri dolduruyor. İyi bir sezon geçiyor.” şeklinde konuştu.

Fiyatlara sömestr tarifesi uygulandığını anlatan Güray Büyükçakır, şöyle devam etti: “Fiyatlarda sömestrde değişim oluyor. Normal dönemlerde hafta sonu fiyatlarımız 750, sömestrde ise 950’ye yükseliyor iki kişilik standart bir oda. Sömestrde böyle ama normal dönemlerde hafta sonu 750, hafta içi de 590 TL olarak satışımız devam ediyor.”