Uludağda’da Dönüşüm Hızla Sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ´ın, uluslararası arenada gözde bir tatil ve kongre merkezi olması adına başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Uludağ´daki dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 ay önce başlatılan altyapı çalışmalarını yaz aylarında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fahrettin Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile birlikte Uludağ´da sürdürülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.
İlk olarak Oteller Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, bu bölgeyi Büyükşehir Belediyesi´nin öncelikli işleri arasına aldıklarını belirterek, yaz aylarında kanalizasyon işlemlerini bütünüyle tamamlamak istediklerini söyledi.
“Çalışmalar yaz aylarında tamamlanacak”
Bursa´da yıllarca konuşulan, otellerin katı ve sıvı atıklarının direkt olarak derelere karışması durumunun, bölgedeki altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tarihe gömüleceğini söyleyen Başkan Altepe, “Buradaki altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Geçen ay başlattığımız, 8 kilometrelik ana kanalizasyon hattının 6 kilometrelik kısmını tamamladık. Şu anda kanalizasyon hatları, ana foseptiklere bağlanıyor. Bina bağlantı çalışmaları da başladı. İş bittiğinde, bölgedeki otellerin kanalizasyonu derelere akmayacak” diye konuştu.
Oteller Bölgesi’nde kanalizasyon çalışmalarıyla birlikte içmesuyu çalışmalarına da start verdiklerini belirten Başkan Altepe, yaz aylarında bu çalışmaları da bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Altepe, tüm çalışmalar tamamlandığında, diğer yerüstü çalışmalarının da başlayacağını, günübirlik tesislerden spor tesislerine ve kayak alanı düzenlemelerine kadar bölgenin tümüyle hızlı bir şekilde geliştirileceğini anlattı.
Oteller Bölgesi’ne ulaşım rahatlıyor
Bursa’dan Uludağ’a rahat ulaşım imkanı sunan teleferiğin de yenilendiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Yeni teleferik tamamlandığında, kapasitesi yaklaşık 12 kat artmış olacak. Aynı zamanda yeni teleferiğimiz, mevcut Kadıyayla ve Sarıalan istasyonlarına ilave olarak da Oteller Bölgesi’ne kadar ulaşmış olacak. Yani şu anda 4600 metre olan teleferik hattının uzunluğu da 8800 metreye çıkmış oluyor. Teleferiğin son istasyonu Oteller Bölgesi’ndeki ikinci bölgedeki bu alan olacak. Teleferik, buradan Sarıalan üzerinden son istasyona gelecek. Bu sayede Bursa´dan teleferiğe binen hemşehrilerimiz, 22 dakikada Oteller Bölgesi’ne, buradan da servis araçlarıyla kalacakları otellere rahatlıkla ulaşabilecekler” dedi.
Bursa’ya kayak yapmak için gelecek vatandaşların Oteller Bölgesi’ne hiçbir araca gerek duymadan, sadece yeni teleferikle rahatlıkla ulaşabileceğini de vurgulayan Başkan Altepe, “Ziyaretçilerimiz, panoramik bir yolculuktan sonra bu noktaya vararak, kayak pistlerinde kayaklarını yapabilecekler. Büyükşehir Belediyesi olarak Uludağ’ın her köşesinde çalışmalarımız devam ediyor. Sadece Oteller Bölgesi değil, Sarıalan, Çobankaya, Dolubaba, Kirazlıyayla ve Kadıyayla gibi diğer bölgelerde de çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor” şeklinde konuştu.
“Bakacak’ta Bursa ayaklarınızın altında”
Başkan Altepe, Bakacak ile ilgili çalışmaları da anlatarak, “Bakacak bölgesi, Bursa´nın en güzel göründüğü noktalardan biri. İnsanlar, buradan Bursa´yı seyrediyorlar. Bizler de bu seyir noktalarında, geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için burada güzel bir seyir terası oluşturduk. Bursa, ayaklarınızın altında. Buradan bu manzara rahatlıkla, güvenlik içinde ve büyük bir keyifle izlenebiliyor” dedi.
Başkan Altepe, bölgede izinler alındıktan sonra diğer düzenlemelerle sportif aktivitelerin yapılacağı farklı projelerin de gerçekleştirileceğini söyledi.

Kaynak : www.bursa.bel.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*