Uludağın Davos Olması Yolunda İlk Adım

Uludağ’da 16-17 Mart’ta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanı sıra iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla düzenlenecek olan Ekonomi Zirvesi, ülkemizin kış turizm merkezinin Davos olması yolunda atılan ilk ve önemli bir adım olarak görülüyor. Zirveye Ali Babacan’ın yanı sıra TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, iş dünyasından Suzan Sabancı Dinçer, Ahmet Zorlu, Nihat Özdemir, Ali Ağaoğlu da katılacak.
Ekonomi Zirvesi’yle ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelen Harput, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun bu ülkenin tanıtımına önemli katkısının olduğunu söyledi. Davos’un karla kaplı güzelliği ve kayak merkezi olmakla ün kazanmadığını ifade eden Harput, “Davos’u Davos yapan, burada yapılan ekonomi zirvesidir. Dünyanın önde gelen ekonomi ve siyaset adamları her yıl burada ekonomiyi konuşuyor. Bu sebeple Davos’un önemi de artıyor. Bizim Davos’umuz da Uludağ olacak” dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ALİ BABACAN DA KATILACAK
16-17 Mart tarihleri arasında Uludağ’da Grand Yazıcı Otel’de yapılması planlanan Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılacak. Babacan, 15 Mart’ta Bursa’ya gelerek özel programlara iştirak edecek. Babacan, daha sonra 16 Mart’ta Uludağ’a çıkarak Ekonomi Zirvesi’ne katılacak. Öğle oturumuna kadar zirvede kalacak olan Babacan, öğleden sonra Bursa’da bir dizi programlara katılacak. Programların bitmesinin ardından Babacan’ın aynı gün akşam saatlerinde Bursa’dan ayrılması
planlanıyor.
Zirveye ekonomi, siyaset, sivil toplum örgütlerinin önemli isimlerinin katılacağını söyleyen Harput, “Toplantıya Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Sabancı Holding Otomotiv Gurup Başkanı Mehmet Pekarun, Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray ve Ali Ağaoğlu gibi önemli isimler katılacak” dedi.
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, geçtiğimiz yıllarda yaşanan küresel ekonomi krizde Türkiye’nin uyguladığı başarılı politikaların konuşulacağını söyleyen Harput, “Küresel krizden Türkiye’nin en az düzeyde etkilenmesi ve uyguladığı başarılı ekonomi politikaları, Davos Zirvesi’nde ve başka ekonomi zirvelerinde takdir edildi. Bakanlarımıza, siyasilerimize, gittikleri yerlerde uyguladıkları başarılı ekonomi programlarından dolayı övgüler yağdırıldı. Sayın Babacan da bu yıl katıldığı Davos Zirvesi’nde takdir
edildi. Bu başarıyı göz ardı edemezdik. Ve Uludağ’da yapılacak toplantının birinci konusu Türkiye’nin ekonomik başarısı olacak” diye konuştu.

“HEDEF, 2023’TE TÜRKİYE’NİN EKONOMİ AÇISINDAN İLK 10’A GİRMESİNİ SAĞLAMAK”
Uludağ’da yapılacak ekonomi zirvesinin Türkiye açısından önemli olduğunu söyleyen Harput, “Onca paralar harcasak Bursa’nın tanıtımını bu kadar güzel yapamazdık. Zirve sayesinde hem Türkiye’nin hem de Bursa’nın tanıtımı yapılacak. Tabii burada hedefimiz Bursa’nın dünya çapında tanınması ve Türkiye’nin 2023 yılında ekonomik açıdan dünya ülkeleri arasında ilk 10’a girmesidir. Bunu başaracağımıza inanıyoruz” dedi.
Toplantının diğer başlıklarını söyleyen Harput, üretim cephesinde yapılan çalışmaları ele alacaklarını kaydetti. Geleceğin sektörlerini de bu toplantıda konuşacaklarını ifade eden Harput, “CEO’nun yeni ajandası, finansın merkezine doğru, otomobil konusu, turizmde yeni dönem başlıklı oturumlar yapılacak. İstanbul, finansın merkezi olma konusunda önemli yol aldı. Otomobil konusunda ise Bursa önemli bir yere geldi. Artık otomobilsiz bir Bursa, Bursa’sız bir otomobil düşünülemiyor. Turizm konusunda ise hem
Bursa hem de Türkiye’nin önemli merkezleri var. Bu toplantı, gelecek açısından önemli kararların alınacağı bir zirve olacak” diye konuştu.

“EKONOMİ ZİRVESİ ULUDAĞ’IN EKSİKLİKLERİNİ GÖSTERECEK”
Uludağ’da yapılacak Ekonomi Zirvesi öncesi toplantı salonları ve konaklama yeri sıkıntısı çektiklerini ifade eden Harput, Uludağ’ın büyük bir konferans salonuna ihtiyacı olduğunu söyledi. Harput, “Burada yapılacak zirvede Uludağ’da ne eksiklikler var, hepsini göreceğiz. Ulaşım, konaklama, sağlık ve güvenlik açısından ne gibi eksiklikler olduğu, bu toplantı sonrasında ortaya çıkacak. Eksikliklerin çıkması bize büyük bir imkan sağlayacak. Uludağ’da işletme sahipleri ile bir araya gelerek var olan
sorunların hepsini ortadan kaldıracağız. Ulaşımda sıkıntı varsa ivedilikle çözülecek. Sağlıkta sıkıntı yaşanıyorsa bunlar ele alınacak. Şu anda hangi sıkıntılar yaşanır bilemiyorum ama bu toplantı sonrası birçok konu masaya yatırılacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*