UMKE ‘den Kar Altına Kalan Yaralıya Yardım Tatbikatı

UMKE ‘den Kar Altına Kalan Yaralıya Yardım Tatbikatı  :Umke’den kar altına kalan yaralıya yardım tatbikatı UMKE’den kar altına kalan yaralıya yardım tatbikatı SAĞLIK Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren UMKE ekipleri, Ankara Elmadağ Kayak Merkezi’nde kaza geçiren bir yaralıya müdahalesini konu alan bir tatbikat yaptı.

SAĞLIK Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren UMKE ekipleri, Ankara Elmadağ Kayak Merkezi’nde kaza geçiren bir yaralıya müdahalesini konu alan bir tatbikat yaptı.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, UMKE ekiplerinin çalışma sistemi, eğitimleri ve görev alanlarıyla ilgili detaylı bilgi verdi. Nacar, ‘UMKE, deprem, sel, heyelan, yangın, çığ, trafik kazası ve bunun gibi birçok doğal afet ve felakette dünyanın dört bir yanında, ihtiyaç duyulan her an göreve hazırdır. Afetler sonrası arama, kurtarma ve tıbbi müdahale için kurulan ‘UMKE’ tamamı gönüllü sağlıkçılardan oluşan bir yapıdır. İlk ekip 2004 yılında kurulmuş, 2006 yılında ise 81 ilde örgütlü hale gelmiştirö dedi.

UMKE’nin halen 6 bin 310 gönüllü ile hizmet verdiğine dikkati çeken Nacar şu bilgileri verdi:

‘UMKE her an göreve hazır beklemektedir. Ekipler, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da aktif olarak görev almaktadır. UMKE son teknoloji haberleşme ve lojistik imkanlara sahiptir. Özel eğitimle UMKE’ye katılan gönüllü sağlıkçılar periyodik olarak planlanan tatbikatlarla her an göreve hazır beklemektedir. ‘UMKE’li olmak onurdur’.