Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum’u şenlendirecek

Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum’u şenlendirecek :TÜRKİYE Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Ünilig Kış Spor Oyunları, 11- 15 Mart tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak.

Kayaklı koşu, Alp disiplini, Sonwboard, Buz hokeyi, Curling, Shorrt Track (Hız pateni), Buz pateni dallarında yapılacak 1’nci Ünilig Kış Spor Oyunlarına 50 ünivesiteden bin öğrenci katılacak. Palandöken Kayak Merkezi, Kandilli Kayak tesisleri, Buz Hokeyi ve Curling salonlarında yapılacak yarışlarda derece alacak sporculara kupa ve çeşitli hediyeler verilecek. Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinin desteklediği Ünilig Kış Spor Oyunları sırasında, hız pateni ve artistik buz pateni dallarında gösteriler de olacak.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının yapıldığı Erzurum’da Türkiye’deki üniversitelerin katılımı ile Ünilig Kış Spor Oyunlarını düzenledik. Erzurum’un işgalden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümüne denk gelen Ünilig Kış Spor Oyunları nedeniyle üniversite öğrencileri sevdikleri spor dallarında yarışma olanağı bulacaklar. Üniversitelerden gelen yönetici ve öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığına ait Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü tesislerinde ağırlayacağız. Aziziye İlçesi’ndeki tesislerde kalacak sporcuların ve yöneticilerin Erzurum’a ulaşımlarını sağlamak için her 2 saatte bir otobüs seferleri konacak. Üniversite öğretim üyeleri ile sporcular yarışlardan arta kalan zamanlarını kent merkezindeki tarihi ve turistik alanları gezerek değerlendirecekler. Ünilig Kış Sporları oyunları, Erzurum ve Kış Sporları Merkezinin tanıtımı açısından önemli bir etkinlik olacak.”