Üniversitelerarası Kayaklı Koşu Ilgazda Başladı

Üniversitelerarası Kayaklı Koşu Yarışmaları Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde başladı.
Çankırı Valisi Şemsettin Uzun tarafından startı verilen yarışlar 18 Şubat’ta sona erecek.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yetkilisi Doç. Dr. İsmet Sayhan, Ilgaz’ın doğal güzelliğini ve pistin uygun olduğunu, iyi bir yarışma olacağını ve yarışmanın açılışında kendilerini onurlandıran Vali Şemsettin Uzun’a teşekkür etti.
Vali Uzun, Ilgaz Yıldıztepe ve Doruk mevkiinde yapılması planlanan telesiyej ve teleski projesi ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Vali Uzun, telesiyej ve teleferik yapıldığında bölgenin kış turizmine daha büyük katkıları olacağını söyledi.
Yarışmaya Gazi, Ağrı İbrahim Çeçen, Cumhuriyet, İstanbul, Kafkas, Kastamonu, Niğde ve Yüzüncüyıl Üniversitelerinden 80 sporcu katıldı.
Bugün yapılan Kuzey Disiplini Bayanlar Serbest 5 km. yarışlarında birinciliği Kafkas Üniversitesi’nden Beybin Ürgün, ikinciliği Niğde Üniversitesinden Mehtap Baştuğ, üçüncülüğü ise Kastamonu Üniversitesinden Burcu Yeğin aldı. Kuzey Disiplini Erkekler Serbest 10 km yarışlarında ise birinciliği Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Burhan Oğlağo, ikinciliği Gazi Üniversitesinden Recep Efe, üçüncülüğü ise Kastamonu Üniversitesinden Ekrem Yıldırım elde etti.
17 Şubat günü Kuzey Disiplini Sprint Bayanlar ve Erkekler 1500 metre, 18 Şubat Kuzey Disiplini Bayrak Bayanlar 3×5 km ve Erkekler 3×10 km yarışları yapılarak ödül töreni ile yarışma sona erecek.
Yarışmanın açılış törenine Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Ilgaz Kaymakamı Cahit Çelik, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Orman Bakanlığı Müfettişi Kadir Albayrak, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmet Sayhan ve çok sayıda yarışmacı katıldı.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*