Üniversitelerin Spor Temsilcileri Erzurum’da Buluştu

Üniversitelerin Spor Temsilcileri Erzurum’da Buluştu :Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Üniversite Spor Oyunları Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen 2. Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları’na katılan 33 üniversitenin spor temsilcileri, hakem ve federasyonların yöneticileri Erzurum’da bir araya geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Üniversite Spor Oyunları Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen 2. Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları’na katılan 33 üniversitenin spor temsilcileri, hakem ve federasyonların yöneticileri Erzurum’da bir araya geldi. Tarihi Müceldili Konağı’nda verilen yemeğe Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Türkiye Üniversite Spor Oyunları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile diğer yetkililer katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, “Spor barış demek, spor ahlak demek, spor birlik, beraberlik ve sevgi demek, spor kenetlenmek demek, spor ülkeyi, milleti, bayrağı ve vatanını sevmek demektir. Bu nedenle sporu ve sporcuyu çok önemsiyoruz. Amatöründen profesyoneline kadar bütün spor dallarına emek veren, omuz veren, destek veren bir Büyükşehir Belediye Başkanına sahibiz” dedi. Kıraç, “Erzurum, gecesinden gündüzüne yazından kışına kadar çok güvenli bir kenttir. Şehrimiz insanı rahat ettiren, huzur veren ve de hasta etmeyen bir havaya sahiptir. Erzurum’a gelip, Erzurum’u gezip, Erzurum’u yaşayarak görmek lazım. Erzurum gerçekten dışarıdan görüldüğü ve dışarıda konuşulduğu gibi değil emin bir kentimiz, güzel bir kentimizdir” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELER KIŞ SPORLARINDAN UZAK DURMAMALIDIR”

Türkiye Üniversite Spor Oyunları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de, spora ve sporcuya her daim destek veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Prof. Dr. Tamer, şunları kaydetti: “Spora sunduğu katkıdan ötürü Erzurum’un çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’e çok teşekkür ediyorum. Bu ÜNİLİG Programı diğer programımızdan çok farklıdır. Devletimiz bu organizasyona gerçekten çok ciddi destek veriyor. Ülkemizdeki kış sporlarının durumunu biliyoruz. Gün geçtikçe gelişmekte ama bu gelişme maalesef bizim istediğimiz kadar hızlı olmamaktadır. Bu güzelim dağda, bu güzelim ilde ki imkanları hepiniz biliyoruz. Erzurum, dünyanın hiçbir yerinde olmayan kış sporları imkanlarına sahiptir. Hava alanından 10 dakikada Palandöken Kayak Merkezi’ndeki otellere ulaşabiliyorsunuz ve uçağınız Erzurum’a indikten yarım saat sonra kayak pistinde kayak yapabiliyorsunuz. Dünya’nın hiçbir yerinde Erzurum’daki kadar yoğunlukta buz salonlarımız yok. Bunları hep birlikte kullanmamız gerekiyor. Biz de Federasyon olarak bu güzel yerde güzel organizasyonlar düzenlemek, bu hizmeti üniversitelerimize sunmak bizim görevimizdir. Üniversitelerimiz bu işin içerisinde hem de tam ortasında olması gerekiyor. Erzurum’a gelen her öğrenci kayak kaymalıdır. Üniversiteler kış sporlarından uzak durmamalıdır. Erzurum, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için aday olduğunda spor otoritelerinin ilk sorusu ‘Türkiye’ye kar yağıyor mu?’ oldu. ‘Evet, Türkiye’ye kar yağıyor, en güzel kar, en temiz kar Türkiye’ye yağıyor, Erzurum’a yağıyor’ dedik. Böyle güzel ortamı dünyanın başka yerinde bulmak çok zor. Bu güzel ortamı, böyle sıcak insanları da başka yerde bulmak mümkün değil. Hep birlikte bu güzelim memleketteki kış sporlarını kalkındıralım.”

“SPORU ŞEHRİN GÜNDEMİNDE TUTUYORUZ”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, sporu şehrin gündeminde tuttuklarını ifade etti. Genel Sekreter Kiremitci, şunları kaydetti: “Gerçekten Türkiye’yi, Erzurum’u, sporu gündemde tutmaya çalışan bir yönetici anlayışımız var. Valisinden Büyükşehir Belediye Başkanına kadar, spor müdürlerine, federasyon başkanlarına kadar herkes üzerine düşen gayreti gösteriyor. Bu şehri bir üniversite şehri, bir sağlık şehri, bir tarih şehri ve spor şehri yapmak için ellerinden gelen gayretleri sarf ediyorlar. Kendilerine bu şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir organizasyonla Erzurum’u gündeme taşıyan, bunları bizlerle paylaşan, bu organizasyonun gerçekleşmesi için canı gönülden gayret sarf eden bütün emeği geçenlere ve yüreklerini ortaya koyarak yarışmalara katılan üniversitelerimize ve sporcu arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum, canı gönülden de başarılarının devamını diliyorum. Büyükşehir Belediyesi yöneticileri olarak kış sporlarının gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu kış sezonunda 5 bin tane 8-12 yaş gurubu öğrencimiz 20’şer saat kayak dersi almış olacak. Kayak eğitimlerimiz 3 aydır devam ediyor. Ayrıca sporun tüm branşlarına destek veriyoruz. Kış ve yaz spor okulları açıyoruz. Bizatihi kendimiz de spor yapmaya gayret sarf ediyoruz. Çünkü siz sevmezseniz sevdiremezsiniz. Kış sporlarıyla ilgili gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz.”