Uzungöl Teleferik Projesi Kadastro Çalışmalarına Takıldı

Uzungöl Teleferik Projesi Kadastro Çalışmalarına Takıldı :Trabzon’un Uzungöl beldesinde projesi hazırlanarak yapılması planlanan teleferik projesi kadastro çalışmalarına takıldı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesindeki teleferik projesinde sorunlar bitmiyor. 12 milyon Euro’luk maliyeti ile Uzungöl ve Garester Yaylası arasında yapılması planlanan teleferik projesini yaklaşık 2 yıldır yapılan çalışmalara rağmen başlayamadı.

Uzungöl Belediye Başkanvekili Muhammet Karagöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, teleferiğin yapılacağı alanda kadastro çalışmaları olduğu için projeye başlayamadıklarını söyledi. Karagöz, “Kadastro sıkıntılar var; teleferik alanı için. En son Kadastro Müdürlüğü’nü aradım. ‘En geç Aralık 15’te iş çözülüyor’ dediler. Ondan sonra işleme başlanacak. Kadastro çalışmaları olmadan teleferik projesine başlayamıyoruz. Proje hazır, izinleri alındı ama maalesef bu kadastro çalışmalarını bekliyoruz. Kadastro işlemleri bittikten sonra iş imzaya kalıyor” dedi.

Kaynak : www.hakimiyet.com