Uzungöl Teleferik Projesi Kurula Kaldı

Uzungöl Teleferik Projesi Kurula Kaldı :Bakan Soylu’nun bugün gideceği Uzungöl’de Teleferik Projesi’nin imar sorunu çözüldü

Turizmle kalkınmayı hedefleyen Trabzon, turizme yönelik artık somut adımlar atmaya başlarken, iki yıldır yapılmayı bekleyen Uzungöl Teleferik Projesi’nde de yeni gelişmeler yaşanıyor. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Teleferik projesinin 800 metresi imarda, 1500 metresi ise imar dışındaydı. İmar dışı kısmı için ek bir imar çalışması yaptık ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna gönderdik. Onayını bekliyoruz.” dedi.

BAKAN SOYLU EL KOYACAK

Başkan Tok, yeni direklerle ilgili jeolojik etüt çalışmasının başladığını belirterek “3 direkle gidiyordu, 5 direğe çıktığı gibi şimdi jeolojik etüt isteniyor. O da proje aşamasındadır.” dedi. Bugün Uzungöl’de yeni bir turizm toplantısı yapacak olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun özellikle teleferik projesiyle ilgili sorunların çözümü noktasında ilgili kurumları harekete geçirmesi bekleniyor.

Turizmle kalkınmayı hedefleyen Trabzon, turizme yönelik artık somut adımlar atmaya başlarken, iki yıldır yapılmayı bekleyen Uzungöl Teleferik Projesi’nde de yeni gelişmeler yaşanıyor.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Teleferikte proje imar çalışmasını tamamladık. Ek imar planını yaptık. Birinci etabın imar sahası dışında olan kısmıyla ilgili bir ek imar planı çalışması yaptık ve bitirdik. Teleferik projesinin 800 metresi imarda gözüküyor, 1500 metresi ise imar dışındaydı. Biz de bu imar dışı kısmı için ek bir imar çalışması yaptık ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na gönderdik. Şimdi onayını bekliyoruz. Zannediyorum bu ay içinde onaylanır ve biz de askıya çıkarız. İnşallah 2016 yılı içinde proje aşamasına geleceğiz” dedi.

Başkan Tok, istasyonlar arasındaki direklerin altı için jeolojik etüt raporlarının talep edilmesi için de çalışmanın başladığını belirterek, “Orada da plan çalışması devam ediyor. 3 direkle gidiyordu, 5 direğe çıktığı gibi şimdi jeolojik etüt isteniyor. O da proje yani plan aşamasındadır” biçiminde konuştu.

Bugün Uzungöl’de yeni bir turizm toplantısı yapacak olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun özellikle teleferik projesiyle ilgili sorunların çözümü noktasında ilgili kurumları harekete geçirmesi bekleniyor.