Uzungöl Teleferik Projesi’nde Yüklenici Firmaya Yer Teslimi Yapıldı

Çaykara Belediyesi tarafından Uzungöl’de yapılacak Teleferik yeri yüklenici firmaya teslim edildi

Uzungöl-Karester Tepesi Teleferik Projesi’nin Çaykara Belediyesi Teleferik Tesisinin Yapımı ve Sözleşme Süresince İşletilmesi İşi kapsamında alt ve üst İstasyon alanı yerinde incelenerek Yüklenici Firmaya yer teslimi yapıldı.

Çaykara ilçesi sınırları içinde bulunan ülkemizin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl için teleferik projesinde hayaller artık gerçek oluyor.

Çaykara Belediyesi Uzungöl Teleferik Projesi’nin ihalesini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirirken, yaklaşık üç yıl sonra tamamlanması beklenen teleferik projesi Uzungöl sağlık ocağının bulunulduğu mevkiden başlayıp Karaster Yaylası arasında inşa edilecek. 2 bin 560 metre uzunluğunda olacak projede, Karaster Yaylası’nda yapılacak olan üst istasyonun yanında ayrıca seyir terası ve restoranlar inşa edilecek. Planlanan proje tamamlandığında bölgeye gelen turistler, Uzungöl’ü ve tüm doğal güzellikleri aynı anda zirveden seyrederek seyahat edecek.

Teleferik Tamamlandığında Uzungöl turizmine büyük turizm ivme kazandıracak Konuyla ilgili bilgi veren Çaykara Belediye Başkan Hanefi Tok, teleferik projesi tamamlandığında Uzungöl turizmine büyük ivme kazandıracağını vurguladı. Tok “Teleferik projesi Uzungöl’ün belde olduğu dönemlere kadar uzanan ve bölge halkının 30 yıldır hayalini kurduğu bir projedir. Göreve geldiğimizden beri teleferik projesini yapmak için çok büyük gayret gösterdik. Proje tamamlandığında ziyaretçiler, bu güzel ormanların üzerinden Uzungöl’ü seyrederek seyahat edecekler”diye ifade etti.(ÇaykaraGazetesi)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*