Val Thorens ‘de mayısa kadar kayak keyfi

Val Thorens ‘de mayısa kadar kayak keyfi :Fransız Alplerinin dünyaca ünlü Les Trois Vallees bölgesindeki Belleville vadisinde yer alan Val Thorens, 2 bin 300 metrelik rakımı ile Avrupa’nın en yüksek kayak merkezi. Ayrıca bölge garantili kar seviyesi ile kasımdan mayısa kadar uzun bir kayak sezonu sunuyor

Dünyanın en geniş kayak bölgesi olan Les Trois Vallees’nin bir parçası olan Val Thorens, 2000 metre üzerinde 140 kilometre uzunluğunda bir piste ve de en kaliteli ve garantili kar koşullarına sahip. Hem de Val Thorens’de tüm tesisler kapıdan kayakları takıp kayma lüksü sunuyor. İsterseniz Val Thorens ski-pass’inizi haftalık 55 euro gibi ek bir rakam ödeyerek Les Trois Vallees bölgesini kapsayacak şekilde genişletip, 600 kilometre uzunluğunda git git bitmeyen dağlar, vadiler ve manzaralarda uçsuz bucaksız kayak keyfi yapabiliyorsunuz. Les Trois Vallees’nin assolisti lüks anlayışını doruğa taşımış olan Courchevel. Ancak Val Thorens son beş yılda açılan son derece şık ve lüks tasarım otelleri ve gurme restoranları ile vadinin yeni gözdesi. Ancak Val Thorens kayak merkezi, dağın yamacında kıvrıla kıvrıla çıkan virajlı bir yolun kenarına sağlı sollu dizilmiş yüksek katlı oteller ve residanslardan oluştuğu için, tipik bir Avrupa kayak köyü atmosferine sahip değil. Kayak odaklı gelişmiş kasabada merkezi sorduğunuzda sadece 150 metre uzunluğunda sağlı sollu dükkan ve restoranların yer aldığı bir sokağı gösteriyorlar size. Buraya ulaşmak için kayak pisti üzerinde yer alan tünellerin içindeki yürüyen halılara binmek, yoksa kıvrıla kıvrıla virajlardan yürümek gerekiyor. Ancak Val Thorens’de bu açığı çok iyi kapatmış güzel oteller var. Göze ve ruha hitap eden tasarımları, nefis yemekleri, sauna, masaj, yüzme havuzu gibi imkanlara sahip enfes spa’ları, keyifli lounge ve bar alanları, eksik kayak malzemesi alışverişi yapabildiğiniz, kayak kiralayabildiğiniz, ski pass alabildiğiniz kayak dükkanlarıyla muhteşem oteller size zamanın nasıl geçtiğini unutturuyor. Kayak haricinde neredeyse tüm vaktinizi otelde geçirdiğiniz için otel seçimi çok önemli hale geliyor Val Thorens’de. Ayrıca Val Thorens yüksek konumu ve garantili kar seviyesi ile kasımdan mayıs ortasına kadar uzun bir kayak sezonu sunuyor. Akşamüstü güneşi alan bir konumda olduğu için de liftler en geç Val Thorens’de kapanıyor. Sabah 9.00’dan akşam 17.00’ye kadar kayabiliyorsunuz. Sonuçta önce kayak diyenler ve bol kar severler için ideal bir seçenek Val Thorens.

En uzun kızak pisti
Val Thorens dünyanın en geniş kayak bölgesi olan Les Trois Vallees’in içinde yer alıyor. Val Thorens’in bulunduğu vadide aşağıda yer alan diğer köyler Les Menuires ve dünya şirini St Martin. Val Thorens’in bir yanında Trois Vallees bölgesinin en pitoresk köyü Meribel, diğer yanındaki dördüncü vadide ise Orelle köyü yer alıyor. Meribel’den sonraki vadide ise Courchevel var. Kayak haricinde Val Thorens’de heyecan verici birçok aktivite var: Altı kilometre uzunluğu ile Avrupa’nın en uzun kızak pisti burada, üstelik gece kızağı yapabiliyorsunuz. Dünyanın en yüksek çelik halat kayışı da yine Val Thorens’de. 3200 metre yüksekliğinde nefes kesici manzaralar eşliğindeki 1300 metre uzunluğunda rota unutulmaz bir deneyim. Ayrıca buz üzerinde yaptığınız go-kart yarışları da adrenalin yüklü bir keyif sunuyor.

Nasıl gidilir?

Val Thorens Cenevre havalimanına 159 km ve Lyon havalimanına 180 km (2.5-3.5 saat) mesafede.

Nerede kalınır?

Altapura: ‘Dünyanın En Yüksek Kayak Sarayı’ mottosuna sahip Altapura otel, futuristik bir mimaride lokal ve otantik öğeler ile modern tasarımları çok zevkli bir biçimde buluşturmuş.
Club Med Sensations: 2015’te yenilenen Club Med Val Thorens gerçekten enfes bir konaklama alternatifi. Her şey dahil bir otel için son derece zevkli, modern ve şık bir tasarıma sahip, yemekleri son derece lezzetli ve de konaklama, ski pass, sabah-öğleakşam yemekleri ve kayak eğitimi dahil fiyatı çok makul.
Fitz Roy Hotel: Val Thorens’in tasarım oteli ünvanına sahip bu stil sahibi otel, köyün en merkezi oteli.
L’Oxalys: Relais & Chateaux mensubu butik otel, şale ve apartman kompleksinde 36 apart oda var.
Le Val Thorens: Fitz Roy otelin hemen yanıbaşında yer alan ve de kardeşi olan bu tasarım otel köyün merkezi bir noktasında. Modern bir çizgiye sahip otel tasarımı uygun fiyata sevenler için ideal.

Ne yenir?

Öğle yemeği adresleri
Chalet de La Marine: Şüphesiz Val Thorens’in en iyi ve trendy öğle yemeği adresi. Alt kısmı bistro, üst kısmı gurme restoran olarak hizmet veren Chalet de la Marine’de geleneksel lezzetler modern yorumlar ile sunuluyor. Çorba ve etlerde iddialılar.
La Fruitiere: Val D’isere’in en keyifli öğle yemeği adresi La Frutiere, Val Thorens’de de bembeyaz ahşap kulübe ortamında çeşit çeşit peynirler, şaraplar ve de modern bir mutfak sunuyor.
Chalet de Thorens: Biraz daha geleneksel lezzetler ve ayakları yere basan fiyatlar isteyenler için Chalet de Thorens ideal bir seçenek.

Akşam yemeği adresleri

Jean Sulpice: Val Thorens’nin Michelin yıldızlı tek restoranı. Fransa’nın en prestijli şefi ödülüne layık görülmüş genç şef Jean Sulpice’in deneysel lezzetlerini sunuyor. ‘La Lauze’ menüsünün tadına doyum olmuyor.
Les Enfants Terribles: Şık bir dağ bistrosu ortamında tadı damağınızda kalacak istiridyeler, ıstakozlar, yengeçler, karidesler, ördek ve somon sizi bekliyor. Son noktayı da profiterol ile koymanızı tavsiye ediyoruz.
La Table du Roy: Sofistike ve şık bir ortamda modern ve yaratıcı Fransız lezzetleri ile gurme bir deneyim sunan restoran, Le Fitz Roy içinde yer alıyor.

Nerede eğlenilir?

La Folie Douce: Mottosu ‘Dünyanın en yüksek dans pisti’ olan La Folie Douce, her gün öğlen 12’den itibaren farklı bir canlı DJ ve müzisyen performansı ile coşuyor. Ağırlıklı electro-house ve groove tonlara, saksafoncular ve vokalistler eşlik ediyor ve öğleden sonradan itibaren masaların üzerine çıkan kalabalık 17.00’ye kadar dans ediyor.