Vali Akbıyık, Mergabüt Kayak Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, 2.500 rakımında bulunan Mergabüt Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.

Vali Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa BALIK, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte İl merkezine yaklaşık 12 kilometre mesafede bulunan Mergabüt Kayak Merkezini ziyaret etti.

Akbıyık, yapımı yakın zamanda tamamlanması beklenen dörtlü telesiyej ve pist alanında incelemelerde bulunarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit GÜLDAL’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali İdris AKBIYIK, Hakkâri Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında imzalanan protokol ile Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan Hakkâri Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi’nin tamamlanması aşamasına geldiğini söyledi.

Vali AKBIYIK, şunları kaydetti:

“Mergabüt Kayak Merkezinde bulunuyoruz. Burası Hakkâri’nin, Van’ın, Irak’ın ve İran’ın kayak ve dağ turizminde önemli bir merkezi olmaya aday. Şu anda Türkiye’de kar kalınlığının en fazla olduğu yer Mergabüt Kayak Merkezi. Burada yaklaşık bir buçuk metre kar bulunuyor. Ne Erciyes’te ne Uludağ’da nede Palandöken’de bu kadar kar yok. Şu anda telesiyej çalışmalarımız bitmek üzere. Yaklaşık 3 kilometrelik bir kayak alanı ortaya çıkacak. Telesiyej uzunluğu 1.180 metredir. Bu proje DAKA ve Hakkâri Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor. Hakkârililere hayırlı uğurlu olsun. Bugün kar yağışından dolayı kayak yapılamıyor. Ama önümüzdeki hafta vatandaşlarımız burada kış turizmini yaşayacaklar karın, dağın, hayatın tadını çıkaracaklar.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*