Vali Kahraman Ergan Dağı’nda İncelemelerde Bulundu

Vali Kahraman Ergan Dağı’nda İncelemelerde Bulundu :Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Dört mevsim hizmet verecek şekilde yeniden tasarlanan Ergan Dağı Kayak Merkez’inde ki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kahraman, zirvede yenilenen tesisleri yerinde inceleyerek, Erzincanlılara nezih bir ortamda hizmet verileceğini belirtti. Pist uzunluğu ve kar kalitesi ile Türkiye’deki önemli kayak tesislerinden birisi olan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yapılan yenileme çalışmalarında sona gelindi.

Vali Süleyman Kahraman, yapılan son çalışmalar hakkında bilgi almak üzere gerçekleştirdiği ziyarette yenilenen tesislerin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette Vali Süleyman Kahraman’a, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Orhan Tonğ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu eşlik etti. Vali Süleyman Kahraman yaptığı açıklamada “Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nde eğlence amaçlı snowtubing ile kızak pistinin hazırlanarak göl çevresinde peyzaj düzenlemesi yapım çalışmaları tamamlandı. Göletteki su kaçağının önlemesi için göletin mebran kaplama çalışmaları devam ediyor. Günübirlik tesislerin bakımı yapılarak kullanıma hazır hale getirildi.

Göl kenarındaki günübirlik tesis arkasında seyir yeri yapılması çalışmalarında sona gelindi.” dedi. Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip olan Ergan Dağı Kayak Merkezinin hazır olduğunu belirten Vali Kahraman, yeterli kar kalınlığına ulaşılamadığından kayak pistinin henüz hizmete girmediğini ifade etti. Vali Kahraman Ergan Dağı Kayak Merkezinin 2. etabında yer alan Mor Kafeteryayı da ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Vali Kahraman gerçekleştirdiği ziyarette kendilerine eşlik eden İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Orhan Tonğ ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu ile hizmete açılan Mor kafeteryayı değerlendirerek, Ergan Dağı ziyaretçilerinin kafeteryadaki ısıtma ve hizmetlerden en iyi şekilde faydalanabileceklerini kaydetti. Vali Kahraman, bölgede yıl içerisinde yapılacak olan etkinlikler ile Türkiye’nin ve Dünyanın dikkatinin Erzincan’da olacağını ifade etti.