Vali Kamçı, Yama Dağı Kayak Merkezini İnceledi

Vali Kamçı, Yama Dağı Kayak Merkezini İnceledi :Malatya Valisi Süleyman Kamçı, yapımı devam eden ve bu kış hizmete girmesi planlanan Yama Dağı Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.

Vali Süleyman Kamçı, basın yayın kuruluşu temsilcileri ile birlikte hafta sonu Hekimhan ilçesi ile Sivas sınırlarında bulunan Yama Dağına çıktı. Yapımı süren Yama Dağı Kayak Merkezinde incelemelerde bulunan Vali Kamçı, Gençlik ve spor İl Müdürü Sadi fındıklı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kayak merkezinde yapımı tamamlanan 37 oda ve 72 yataklı otelde incelemelerde bulunan Kamçı, Yama Dağındaki tesis de bin 500 metre telesiyej ve kayak pistinin yanı sıra tesisin konaklama bölümünde 37 odalı otel olduğunu söyledi. Tesiste son standartla otel, kafeterya, spor alanları ve yürüyüş yollarının bulunduğunu belirten Kamçı, Yama Dağı Kayak merkezinin hizmete girmesiyle bölgede özellikle kışın bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Kayak merkezindeki incelemelerin ardından Vali Kamçı ve beraberindekiler Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ün ev sahipliğini üstlendiği Cirit ve Tura Oyununu izlemek için Yamadağı Çekem yaylasına gitti. Buradaki etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Eski İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ile meclis üyeleri katıldı.

Yaylada yer alan Kıl Çadırında konaklayan protokol üyeleri cirit müsabakasının yanı sıra yöreye has bir oyun olan Tura oyununu izledi. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı programda protokol üyeleri ve basın mensupları güzel bir hafta sonu geçirdi.