Van’da Minibüs ve Ticari Taksiler Dezenfekte Edildi

Van Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele çalışmaları kapsamında kentte toplu taşıma hizmeti veren minibüs ve ticari taksileri dezenfekte etti.

Van’da küresel salgın koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Salgın sonrası kent genelinde toplu taşıma hizmeti veren Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler, özel halk otobüsleri, minibüs ve ticari taksiler düzenli aralıklarla dezenfekte ediliyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Atatürk Kültür Parkı’nda oluşturulan dezenfekte noktasına gelen toplu taşıma araçlarını dezenfekte etti. Ekipler, dezenfektan çalışmaları ile birlikte araç şoförlerine, virüse karşı hijyen konusunda bilgilendirmeler de yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmaları yerinde izleyen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Toplu taşıma araçlarında yapılan dezenfekte çalışmalarının önemine değinen Tuğrul, yapılan çalışmaların şoför esnafında da büyük bir takdir topladığını söyledi.

Tuğrul, “Bu noktada ilk andan itibaren ilimizde çok ciddi bir çalışma olduğuna şahit olduk. Günde binlerce vatandaşımızı taşıyan toplu taşıma araçlarımız da düzenli aralıkla dezenfekte ediliyor. Bu gerek biz otomobilci esnafı gerekse araçları kullanan vatandaşlarımızın sağlığı için büyük bir önem arz ediyor. Ben bu noktada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Araçlarında ilaçlama çalışmalarının titizlikle yapıldığını belirten minibüs Şoförü Ayhan Akbulut ise “Araçlarımızın dezenfekte edilmesi bir nebze de olsa içimizi rahatlatıyor. Vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla araçlarımıza binebiliyorlar. Büyükşehir Belediyesi ekiplerine bu örnek çalınmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*