Winterfest 2015 ‘in Ankara’da tanıtımı yapıldı

Winterfest 2015 ‘in Ankara’da tanıtımı yapıldı :Erzurum Büyükşehir Belediyesince organize edilen “Winterfest Erzurum 2015”, Palandöken Kayak Merkezi’nde 18-20 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

“Winterfest Erzurum 2015” festivali dolayısıyla Gençlik Parkı’nda tanıtım programı düzenlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı açıklamada, Erzurum’un kış sporlarının merkezi olduğunu, bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Sekmen, “En önemli kayak merkezleri, Palandöken-Konaklı Kayak Merkezleri Erzurum’da. Ayrıca ulaşımı kolay, şehre çok yakın. Böyle bir kayak merkezini tanıtmak, insanları buraya davet etmek bizim vazifemiz. İnanıyorum ki geçen yıldan çok daha görkemli bir festival olacak. Festivalde kültür, sanat ve spor etkinlikleri olacak” diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de Erzurum’da daha önce karın zulüm olarak algılandığını ancak AK Parti’nin icraatlarıyla Erzurum’da karın artık nimete dönüştüğünü söyledi.

Erzurum’un 2011’deki olimpiyat oyunlarından sonra hem ulusal hem de uluslararası ölçekte ön plana çıktığını aktaran Aydemir, “Erzurum denilince iki özellik öne çıkar, dadaşlık ve Palandöken. Şimdi Palandöken bir nebze daha öne geçti. Bu durumun Erzurum’a ekonomik olarak yansımaları da olacaktır” ifadesini kullandı.

AK Partili Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ise Erzurum’un sahip olduğu kış turizmi potansiyelinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını öne sürdü.

“Amacımız Erzurum’u 2022 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak şehir haline getirmek” diyen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da “Bugün dünyanın en büyük kayak pistlerinden birine sahibiz. Dünyanın en güzel kar şehriyiz aslında. Aynı zamanda yürek şehriyiz. Karımızın soğukluğu yüreğimizin sevgisiyle birleştiğinde insanlara unutulmaz bir tatil yaşatabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Katılımcıların, Erzurum türküleri eşliğinde halay çektiği etkinlikte, çay ile kadayıf dolması ikram edildi.

Etkinlik kapsamında Gençlik Parkı’na kar küresi kuruldu. Tanıtıma katılan vatandaşlar, kar küresinde suni kar altında hatıra fotoğrafı çektirdi.