Yama Dağı Kayak Merkezi Sezona Yetişecek Mi

Yama Dağı Kayak Merkezi Sezona Yetişecek Mi :Malatya’da hem kayak sporlarının gelişmesini hem de kış turizminin ilgi görmesini sağlayacak olan Yama Dağı Kayak Merkezi, bu kışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından yakın bir şekilde takip edilen çalışmalar yolların yapılmasıyla birlikte son bulacak.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından yapım çalışmaları yakın bir ilgiyle takip edilen Yama Dağı Kayak Merkezi’ndeki inşa çalışmalarında sona gelindi. Büyük ölçüde tamamlanan merkezde teleferik ve 70 kişilik bir otel bulunuyor.

Faaliyete geçtiği takdirde bölgede önemli bir eksikliği giderecek Kayak merkezini Sivas, Kahramanmaraş, Erzincan ve Malatya illeri kullanabilecek. Sivas ve Hekimhan arasında yer alan 2500 metre rakımlı Yama Dağı’nda yer alan Kayak Merkezi ilimizdeki kış sporlarına ilgiyi de artışmış olacak.

Geçtiğimiz günlerde kalabalık bir grup basın mensubu ile Hekimhan İlçesine giden Vali Kamçı, İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, İlçe Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve İlçe protokol üyeleri ile Yama Dağı Kayak Tesislerinde inceleme yaparak Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ve Müteahhit Firma yetkililerinden bilgiler almıştı.

Kayak tesislerine Hasançelebi mahallesinden ulaşımı sağlayan yolun kış şartlarına uygun hale getirilmesi için asfalt ve genişletme çalışmalarının en büyük eksik olduğu gözlenirken, bu çalışmaların son bahar aylarında yapılması halinde merkez bu kış sezonu faaliyete girebilecek. Rakım olarak yüksek olduğu için yaklaşık 1 ay sonra kar alabilecek merkezde, otel inşası ve teleferik sistemi büyük oranda tamamlandı.