Yama Dağı ‘nda seneye kayak yapılabilmesi planlanıyor

Yama Dağı ‘nda seneye kayak yapılabilmesi planlanıyor :Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Yama Dağı’ndaki çalışmaların tamamlanmasıyla seneye kayak yapılabilir hale geleceğini belirtti.

Yama Dağı’na yapılması planlanan kayak merkezinin yolunun daha önce Valilik tarafından üstlenildiğini, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla yol çalışmasının belediyeye devreldiğini kaydeden Kamçı, kayak merkezine ilişkin çalışmaların yüzde 90-95 tamamlandığını dile getirdi. Kamçı, “İnşallah gelecek yıl kayak yapılabilecek gibi planlıyoruz. Yazın yolu yapılacak. Ondan sonra ihaleyle kiraya veririz. Eğer bir kiracı çıkarsa gelecek sene kayak yapılabilir orada” dedi.

Karakaya Baraj Gölü’nde yapılan teknenin birinin tamamlandığını ve belediyeye devredildiğini anlatan Kamçı, teknenin suya indirilebilecek durumda olduğunu söyledi. Kamçı, “Bir iki tane daha yapılıyor. Onlar da kısa zamanda indirilecekler. Yazın 3 teknemiz olacak. Bunun amacı Nemrut Dağı’na gidişte, barajdan yolcu alınacak, sonra köprü geçilecek, Doğanyol tarafları görülecek sonra Nemrut Dağı’na çıkalacak. İlk planda hedef oydu. Büyükleri belki lokanta olarak kullanılabilir. 10-15 kişilik grup gidebilir, orada yemeğini yer, toplantısını yapar, gölde gezer” diye konuştu.

Levent Vadisi’ndeki çalışmalara da değinen Kamçı, buranın Doğa Koruma ve Mili Parklar 15. Bölge Müdürlüğü bünyesine dahil edilmesi yönünde çalışmaları bulunduğunu kaydetti.

Seyir terasıyla ve doğal yapısıyla turizm potansiyeli barındıran Levent Vadisi’nin Akçadağ Belediyesi’ne devredildiğini ancak belediyenin imkanlarının burayı faaliyete geçirmek için yeterli olmadığını belirten Kamçı, “Buranın Milli Parklara geçirilmesiyle ilgili girişimlerimiz oldu. Doğal park, sit alanı gibi ilan ettirilebilirse o zaman dağcılar kulübü, bisikletçilerin faaliyetleri burada yapılabilir. Turizme de faydalı olabilir” ifadelerini kullandı.