Yeni başlayanlar için kar tatili

Yeni başlayanlar için kar tatili :Bir İzmirli olarak daha bu yıla kadar kar ile olan ilişkim; İstanbul’a giderken ¨aman yağmasın, bütün işlerim kalır;¨ İzmir’e yağdığında ise ¨hoohoohoo¨ çığlıkları atan Noel Baba kıvamındaydı. Ama bu yıl olağan üstü bir şey keşfettim: Kar tatili! Daha bu yıla kadar, ¨insanlar neden kayak tatiline gider ki¨ diye söylenen ben, üst üste önce Kartalkaya’ya, sonra Makedonya’nın yeni kayak merkezi Mavrovo’ya gidince, en sonunda bu beyaz büyüye aşık oldum. Tabii benim ve bir çok ekonomik seyahat eden gezginin kayak tatilini keşfetmesindeki en büyük neden; Tchibo, Decathlon, Trendyol gibi mağazalar sayesinde kayak kıyafeti alışverişinin ucuzlaması; hem de Makedonya, Bulgaristan gibi merkezlerin Türkiye’ye uygun fiyatlı paket tur satmaya başlaması.

En romantik kar oteli: Kartalkaya Golden Key Chalet
Köroğlu Dağları’nın eşsiz manzarasına hakim Kartalkaya Golden Key Chalet, kırmızı rengin ve ahşabın hakim olduğu sıcacık atmosferi, konforu ve çocuklara yönelik aktiviteleri ile filmlerde gördüğüm romantik kar otelleri gibi. Hatta fazlası var. Pistlere sadece 400 metre mesafede. Dağ evi konseptinde. Şömineler, müthiş bir kütüphane, konforlu yataklar, kaz tüyü yorganlar, özel yapım battaniyeler, kolalı yatak örtüleri ve rahat yastıklar sayesinde iyi bir gece uykusu vadediyor. Kartalkaya Golden Key Chalet, Golden Key Chalet, 13 – 15 Şubat tarihleri arasında hayat tutkusunu “şifa, müzik ve bilim” den alan, kişisel gelişim rehberi SEDA BAĞCAN’ı ağırlıyor. 14 Şubat akşamı SEDA BAĞCAN’ın aşk temalı özel konseriyle duygularınızı canlandıracak olan Golden Key Chalet’te, aşk ve sevgi dolu bir hafta sonu sizleri bekliyor. Ayrıca; “Mutlu Mutfak” markasının yaratıcısı ve Kurabiye Fabrikası kurucu ortağı ELİF EDES TAPAN, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde özel tarifleri ile çiftlerle bir araya gelecek. TAPAN, mutlu mutfağın sırrını harika kanepe tadımları eşliğinde aktarırken, çok özel reçetelerle oluşturduğu tatlı durağında konukları lezzet keşfine davet edecek. Elif TAPAN’ın ikinci kitabı “Afrodizyak Yemekler – 44 Tabak Aşk” kitabından tariflerin de yer alacağı atölye çalışması ile çiftlerin arasındaki çekim alanlarında birlikte yemek pişirmenin etkileri araştırılacak.

Kartalkaya’da fiziki şartlar ve ortam: Kartalkaya, her ne kadar uzakmış gibi gelse de aslında İstanbul üzerinden sadece 3-3,5 saat sürüyor. Şu sıralar pek çok uçak firmasının kayak malzemelerinizi ücretsiz taşıdığını da unutmayın. – Kayak, kızak ve snowboard kiralama hizmeti var. – Oteller meydanında Cafe Society isimli bir şık bir dağ cafe’si bulunuyor, sıcak şarabı ve aperatifleri mükemmel. – Zirve yaklaşık 2200 metre. Kış mevsiminde kar kalınlığı 3-4 metreye kadar çıkıyor. – Kayak sezonu Aralık’tan neredeyse Nisan başına kadar uzamakta. – Ayrıntılı bilgi için bakmakta fayda var.

Ekonomik kayak tatili için: Mavrovo!
Makedonya’nın kuzeybatısında yer alan Mavrovo bölgesi muhteşem doğası, misafirperver insanları ve gelişmiş kayak imkanları ile Balkanlar’ın mutlaka görülmesi gereken beyaz cennetlerinden. Vize almadan uçabileceğiniz başkent Üsküp’e yalnızca 1,5 saat uzaklıkta bulunan Mavrovo’da Perşembe’den Pazar’a 3 veya 4 yıldızlı otellerde konaklama fırsatınız var. Bölgede yer alan Zare Lazerevski kayak merkezi bakımlı pistleri, geniş lift ağı ve gece kayış olanağıyla, dünyanın her yerinden kayak severlerin favorileri arasında yerini çoktan almış bile. Her biri farklı temaya sahip toplam 6 pistin, acemiden ustaya herkese hitap etmesinin yanı sıra, en büyük numarası ise gündüz ve gece boyu müzik yayını yapılması. Ayrıca tüm sezon boyunca Türkçe bilen bir ekip sayesinde pistlerdeki tüm ihtiyaçlarınızı kolaylıkla halledebiliyorsunuz.

Eğlence ve hem spor bir arada: Mavrovo kayak merkezi gelişmiş altyapısı ile öne çıkıyor. Oteller pistlere çok yakın, hatta kısacık bir yürüyüş ile kendinizi telesiyejin önünde buluyorsunuz. Her türlü kayak malzemesi çok uygun fiyata kiralanabiliyor. Çok sayıda ski lift ve chair lift sayesinde, 1860 metre yükseklikte bulunan pist başına rahatça tırmanabiliyorsunuz. Kademeli olarak her düzeye uygun kayak pisti ve board pisti mevcut. Toplam 5.700 metrelik 11 Ski Lift ve 3 Chair Lift’ten oluşan Mavrovo kayak merkezi saatte 11.100 kişilik kapasiteye sahip. Mavrovo Dağı; Lift’lerin bulunduğu pistlerde müzik yayını ve ışıklandırma sistemi olduğundan, hava ve pist koşullarına göre 19:00 – 22:00 arası gece kayağı imkanı nedeniyle Avrupa’daki en popüler kayak merkezleri arasında girecek görünüyor. Deniz ve et ürünlerinin en lezzetlilerini ve ucuzlarını, bölgedeki otellerin şık restoranlarında veya civarın mütevazi tavernalarda deneme şansınız var.

Fiyatlar: Movrovo’daki ekonomik kayak paketi fiyatları uçak hariç; havaalanı-otel transfer, 3 gecelik tek kişi konaklama ve 3 günlük skipass dahil 220 EU’dan başlıyor. Pegasus ya da THY yolları ile Üsküp’e ulaştığınızda, oradan özel otobüsleri ile kayak merkezine ulaşımınıza sağlıyorlar.