Yeni Teleferik Caddesi İle Teleferiğe Ulaşım Artık Daha Kolay

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından teleferiğe ulaşımda alternatif bir güzergah olarak yaptırılan ve Işıklar Caddesini Devrengeç Caddesine bağlayan Yeni Teleferik Caddesi düzenlenen törenle ulaşıma açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 50 yılda 20 kat büyüyen Bursa’nın en önemli sorununun ulaşım olduğunu hatırlatarak, bu soruna köklü çözümler üretmek amacıyla kentin her köşesinde yeni yollar açtıklarını, imkanlar ölçüsünde mevcut yolları da genişlettiklerini söyledi.

Bursaray ve kent içi tramvay hatları projelerinin yanında yeni yol açma ve genişletme çalışmalarını da aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesine de yeni bir yol kazandırdı. Işıklar İtfaiye Merkezi’nin bulunduğu noktadan başlayıp, Işıklar Caddesi’ni Devrengeç Caddesi’ne bağlayan 600 metre uzunluğundaki yeni yol, tretuvar ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından törenle ulaşıma açıldı. Teleferiğe ulaşımda önemli bir alternatif olan Yeni Teleferik Caddesi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Ak Parti Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, İsmet Su, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Önder Matlı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binalar yıkılıyor, ulaşım rahatlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 50 yılda 20 kat büyüyen ve buna bağlı olarak yoğun yapılaşma baskısı altında olan kent merkezinde hizmet üretmenin kolay olmadığını söyledi. Yıldırım ve Osmangazi gibi yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde hizmet için kamulaştırmanın şart olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Spor tesisi, park, yol ve sosyal donatı alanı yapmak için binaları yıkmak zorunda kalıyoruz. Ulus mahallesine park ve hizmet birimi yapmak için dün 4 binanın yıkımını başlattık. Yine Ankara yolu altı 30 metrelik yol çalışmasının Yıldırım etabında da kamulaştırmaları tamamlanan 42 binanın yıkımını sürdürüyoruz. Vişne Caddesi’nde 19 binayı yıkarak, ana cadde üzerindeki engelleri kaldırdık, Derya Caddesi üzerinde kalan 5 binayı yıktık. Yine Dağ yolu Caddesi’ndeki yıkımlarımız da sürüyor. Bugüne kadar 700′ün üzerindeki binayı, yol açmak, park yapmak için yıktık. Geride kalan 3 yılda 155 milyon TL’lik kamulaştırma yaptık ve bu rakam Bursa’nın 15 yıllık kamulaştırmasından bile fazla. Yol insanlık tarihi boyunca en önemli hizmetlerin başında gelmiş. Bizde özellikle bu alanda konuşarak çok zaman kaybeden Bursa’nın bu kaybını telafi etmeye çalışıyoruz. Halkın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Üstadın dediği gibi, ‘Ya bir yol yap, ya bir yol aç ya da yoldan çekil’ diyoruz” dedi.

Teleferiğe alternatif ulaşım

Teleferiğe alternatif bir yol oluşturulması yönünden bölge halkının yoğun talepleri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Teleferik semtine çıkışta ve inişte yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için bu bölgede alternatif bir güzergah oluşturduk. Yolun tamamlanmasıyla bölge daha rahat ulaşılabilir hale geldi. Bölge sakinleri ile Uludağ’a çıkarken teleferiği kullanacak turistler, bu yol sayesinde askeri lise binaları arasından geçen ve keskin virajları olan yolu kullanmak zorunda kalmayacak” dedi.

Ulaşım yatırımlarımız sürüyor

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise Ak Parti döneminde yapılan büyük çevre yolu, yakın doğu çevre yolu gibi büyük yatırımların yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan raylı sistem yatırımlarıyla Yıldırım trafiğinin diğer ilçelere göre nefes aldığını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi ilçedeki ana yollarda çalışmalar yaparken, kendilerinin de 10′a yakın dikey açtıklarını belirten Keskin, “Yine 200′ün üzerinde çıkmaz sokağı açtık. 7 tane katlı otoparkı bitirdik. Teleferik bölgesine böyle bir yol kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törene katılan milletvekilleri adına söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu da Ak Parti iktidarı döneminde şehir içi ve şehirlerarası yol yapımlarının arttığını belirterek, bunun yol yapmanın kolay olduğu anlamına gelmediğini, Ak Parti kadrolarının talip oldukları zor işleri kolaylıkla hallettiğini belirtti. Şerbetçioğlu, Bursa’daki zor işlerin üstesinden kolaylıkla gelmesi nedeniyle Başkan Altepe ve ekibini kutladı.

Başkan Altepe ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra kurdele keserek yolu ulaşıma açtı. Yeni açılan yolda makam aracını kendisi kullanan Başkan Altepe, daha sonra yoldan geçen sürücüleri selamladı.

Kaynak : www.haberler.com

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*