Yeni teleferik hattı Haliç’i değiştirecek

Yeni teleferik hattı Haliç’i değiştirecek :Eyüp-Piyerloti Teleferik Hattını revize ederek, Haliç üzerinden geçerek Miniatürk’e saatte bin 500 kişiyi taşıyacak olan yeni teleferik projesi yakında başlıyor

İBB tarafından önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan Eyüp-Piyerloti, Miniatürk teleferik hattı projesinin ihale aşamasında sona gelindi. 2 kilometre uzunluğundaki 3 istasyondan oluşacak teleferik hattı sayesinde 1 saatte bin 500 yolcunun taşınması planlanıyor. Proje ile birlikte eşsiz panaromik İstanbul manzarası eşliğinde çabuk ve kolay ulaşım da sağlanmış olacak.

İstanbul’un simgesel turistik bölgelerinden Eyüp, Piyerloti Bölgesi’ne kurulması planlanan teleferik hattının inşaat sürecinde geri sayım başladı. Toplamda 2 kilometre uzunluğa sahip olacak Eyüp, Piyerloti, Miniatürk teleferik hattı, 3 istasyon oluşacak ve sadece 1 saatlik sürede 1 bin 500 yolcu taşınabilecek.

8 kişilik 49 kabin
Proje kapsamında mevcut Eyüp, Piyerloti Teleferik Hattı da revize edilerek, Haliç üzerinden geçerek Miniatürk’e ulaşacak. İnşaat ihale aşamasında olan projenin önümüzdeki günlerde start alması beklenirken, yeni yatırımların turizme canlılık getirmesi bekleniyor. Proje kapsamında tek halatlı taşıyıcı sistemden oluşan ilk hat, 8 kişilik kabinlerden oluşacak. Teleferik, saatte bin 500 kişi taşıyacak ve Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresini 7 dakikaya kadar düşürecek. 49 yolcu kabininin hizmet vereceği 1,9 kilometre uzunluğundaki hattın ise 3 istasyondan oluşacağı belirtiliyor. Yapımı 420 gün sürecek projenin ardından 3.5 kilometrelik Miniatürk,-Alibeyköy, Vialand teleferik hattı hayata geçirilecek. Bu hat ise 4 istasyondan oluşacak. Proje ile birlikte Miniatürk-Vialand arasındaki yolculuk süresini 10 dakikaya inecek ve teleferik hattı ile sadece tek yönde saatte 2 bin yolcu taşınacak.

Tramvay ve bisiklet
İBB yetkilileri, Eyüp-Pierre Loti’yi yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiğini, yeni projeler ile ziyaretçi sayının artacağını ve bölgenin daha da kalkınacağı bilgisini veriyorlar. Teleferik projesine tursitlerin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Öte yandan İBB’den edinilen bilgiye göre gelecek dönemde Eminönü’nden Alibeyköy’e uzanan sahil hattında bir tramvay güzergahı ve bisiklet yolları oluşturulacak.