Yeni trend Erzurum

Yeni trend Erzurum :Kış mevsimi, birçok kentte ulaşım, eğitim hayatını olumsuz etkilerken, Erzurum’da yüzler beyaz örtüyle gülüyor. Kış turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Erzurum’da beyaz kar örtüsü Palandöken’de kayak turizmi için yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Türkiye, iliklerine kadar karakışı hissederken, kayak merkezlerine olan ilgide bir o kadar artıyor.Yenilikçi hamleleriyle son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Erzurum’da bu illerimizden biri. Göreve geldiğinden bu yana yaptığı hizmetlerle herkesin gözüne giren ve halkın sevgilisi haline gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de, yerli ve yabancı turistelir kent’te ağırlamaktan memnunluk duyacağını söyledi.

YENİ TREND ERZURUM

Bugüne kadar özellikle yerli kayakçıların tercihih Uludağ olduğunu ifade eden Sekmen, “Bizde kayak sporunda iddialı olduğunu gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Otellerimiz kayakseverleri ağırlamanın coşkusu içindeler. Kent’e gelen kayakseverlerin sayısı her geçen gün artmakta. Bizde bundan büyük memnunluk duyuyoruz” dedi.
Sekmen, kent’te ayrıca buz pateni, bu hokeyi, curling, kızak gibi kayak sporunun önde gelen branşlarına olan ilginin çığ gibi büyüdüğünü ifade ederek, “Salonlarımız pırıl pırıl ve içindeki minik sporcular yarının madalya avcıları olarak canla-başla çalışmakta” dedi.

Kentin son kar yağışı ile birlikte beyaza büründüğünü söyleyen Mehmet Sekmen, “İnsan bu manzara karşısında spor yapmadan duramıyor” diyerek, kayakseverlere şöyle seslendi: “Dadaş diyarında Kayak herşeyden önce bir ihtiyaçtır”

ŞİMDİ ERZURUM ZAMANI

Kış mevsimi, birçok kentte ulaşım, eğitim hayatını olumsuz etkilerken, Erzurum’da yüzler beyaz örtüyle gülüyor. Kış turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Erzurum’da beyaz kar örtüsü Palandöken’de kayak turizmi için yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Universiade 2011 tecrübesine de sahip olan Erzurum, kış turizmi açısından birçok tesisi de bünyesinde barındırıyor. Kayak sporu, Buz Hokeyi, Buz Pateni, Curling, Short Track gibi etkinlikleri de yapma fırsatı sunan Erzurum bu alanda ülkemizin en gözde spor kentlerinden biridir.

Uluslararası kayak müsabakalarının yapıldığı Türkiye’nin en uzun pistine sahip Palandöken Kayak Merkezinde yer alan otellerin doluluğu yüzleri güldürüyor.

Kış sezonu Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Winterfest adıyla düzenlediği uluslararası festivalle açılan Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kış turizmine yatırım yapmak isteyenleri büyük fırsatların beklediğini belirtiyor. Yine bir festivalle kış sezonunu tamamlayacak olan Erzurum’da Butik oteller, tatil köyleri gibi yatırımlarla yatak kapasitesini iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirten Sekmen, Erzurum’un turistik tesislere ulaşım imkanı en kolay şehir olduğunu da vurguluyor.

ULUSLAR ARASI BUZ TIRMANMA FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR

Erzurum bu yıl Türkiye’de fazla bilinmeyen farklı bir kış festivaline de ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleşecek Buz Tırmanma Festivaline 16 ülkeden ünlü dağcılar katılacak. 21-25 Ocak tarihlerinde Uzundere ve Tortum ilçeleri civarında doğal olarak oluşan yaklaşık 20 adet doğal buz şelalesinde gerçekleştirilecek tırmanış, yükseklikleri 20 ile 90 metre arasında olan seçeneklere sahip olması itibari ile dünyada benzeri bulunmuyor.

Türkiye’den Everest’e iki kez farklı rotalardan tırmanan ilk Türk ve Dünya üzerindeki 8000 metre yükseklikteki 14 dağın 10 tanesine tırmanan tek Türk Dağcı Tunç Fındık, Everest’e tırmanan ilk Türk kadın dağcı Eylem Elif Maviş, Rusya tırmanış şampiyonu Roman Abildaev, İran’dan Azim Gheichizas, Dünya Dağcılık Federasyonu Buz Tırmanışı Gençlik Komisyonu Başkanı İsrafil Asshurly, K2’ye tırmanan Nepal’li kadın dağcı Maya Sherpa, İtalyan ünlü kadın buz tırmanıcı Anna Toretta ve partneri İspanyol kadın buz tırmanıcı Cecilia Paul gibi dünyaca ünlü dağcıların yer alacağı festivalde Atak Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü gözetiminde festivali takip edenlere de 20 metrelik donmuş şelalelerde buz tırmanışı deneyimi yaşatılacak.

DÜNYANIN EN HIZLILARI ERZURUM’DA!

Bu organizasyondan hemen sonra Erzurum Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak. Buz Pateni Federasyonu ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla düzenlenecek olan Short Track 6. Etabı 13 – 15 Şubat 2014 tarihleri arasında 2000 seyirci kapasiteli Yenişehir Buz Pisti’nde gerçekleşecek. Antrenman/kamp için yine Buz Pisti’nin yanında yer alan diğer Yenişehir 500 seyirci kapasiteli Buz Pisti Salonu kullanılacak.

Organizasyon 6 Etaptan oluşmakta;
Salt Lake (Amerika), Montreal (Kanada), Şangay (Çin), Seul (Güney Kore), Dresden (Almanya) ve 6. Final etabı Erzurum’da gerçekleşecek. Yaklaşık 25 ülkeden sporcuların katılması beklenmekte.
Bu ve benzer organizasyonlarla başkan Mehmet Sekmen’in göreve geldiği günden beri dillendirdiği “Erzurum Sporda Dünya Şehri Olacak” vizyonuna da bir adım daha yaklaşılmış olacak.