Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattında Rötar Var

Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattında Rötar Var
Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattında Rötar Var

EGO Genel Müdürlüğü Yenimahalle-Şentepe İstasyonları arasında hizmet veren teleferik hattı, Covid-19 pandemisi önlemleri kapsamında, teleferik kabinlerine ait fiziki koşulların sosyal mesafeye uygun seyahat imkânı tanımaması nedeniyle 21 Mart 2020 tarihinden itibaren geçici olarak hizmete kapatılmıştır.

08 Haziran 2021 tarihli duyurumuzda, on beş aydır kapalı olan teleferik hattımızın yeniden bakım ve muayene çalışmalarına başlanıldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştır.

01 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabına geçilmesiyle birlikte, gerekli şartların oluşması halinde Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının yeniden işletmeye açılması gündeme gelmiştir. Ancak teleferik işletmesinin yaklaşık on beş aydır kapalı olması nedeniyle, hattın ağır bakımlarının yapılmadan açılmasının yolcu emniyeti ve sistem güvenliği açısından sakıncalı olacağı değerlendirilmiştir. Bu nedenle Kuruluşumuzca, 07 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla hattın ağır bakım çalışmalarına başlanılmıştır.

Bu kapsamda bakım firması tarafından yapılan son muayene sonrasında, tesisin ilk etabını çalıştıran halatta kırık ve metal eksilmeleri nedeniyle, halatın güvenlik standartlarının dışına çıktığı firma tarafından tespit edilmiştir. Bu çerçevede, hattın ilk etabı olan Yenimahalle-TRT Vericiler İstasyonları arasındaki 1.457 metrelik kısmında halatın yenilenmesi gerektiği belirtilmiştir.

15 KASIM 2021 İTİBARIYLA SON DURUM

  • Hasarlı olan 1 bölge halatının değişim için Leitner Teleferik Sistemleri Ltd. Şti. ile 23.09.2021 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme süresine göre işin 21.01.2022 tarihinde bitmesi bekleniyor.
  • Geçen süreçte 20 tane direkten tamamının ağır bakımları tamamlanmıştır.
  • 105 adet kabinin bakım çalışması tamamlanmıştır. Muayene sonuçlarına göre 100 adet kabinin klem (kabininin halata tutunmasını sağlayan sistem) parçaları kullanılmaz haldedir. Ana yapımcı Leitner firmasına 105 set kabin klemi sipariş verilmiştir. Ancak muayenesi sonucu hasarlı çıkan ana 2 kalem (alt çene-üst çene) malzeme için yapılan görüşmede, ihtiyaç konusu ana malzemelerin ilk partisinin (30 takım) Kasım ayının son haftası, ikinci partisinin (75 takım) ise Ocak 2022’nin son haftası teslim edileceği tarafımıza bildirilmiştir. Eğer teslimat bu şekilde yapılırsa yeni halatın montajı tamamlansa bile kabin klem parçalarının değiştirme işleminin yapılması için bir süreye ihtiyaç duyulacaktır. Yapılacak teslimat sayılarına göre açılışın Şubat/Mart aylarını bulması muhtemeldir.

Ankara halkının güvenliği bizim için her şeyden önce gelmektedir. Teleferik sistemi bugüne kadar üç kez ağır bakımdan geçmiş ve her bir bakım bir ay sürmüştür. Her ağır bakımda sistem durdurulmuş ve bir ay süresince kapalı kalmıştır. Bu süre zarfında yolcularımızın ulaşımı otobüslerle sağlanmıştır.

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte 21 Mart 2020 tarihi itibarıyla toplum sağlığı dikkate alınarak, hizmetine ara verilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının alternatifi olarak;

271 Yenimahalle Metro İstasyonu-Şentepe hat numaralı araçlarımızın mevcut servis sayılarında artışa gidilerek sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı gün ve saatlerde, yolcu kapasite kullanım oranlarındaki kısıtlamalar da göz önünde bulundurularak süreç öncesi 3 solo, 2 körüklü toplam 5 araçla verilen 60 adet servis sayısı; 5 solo, 2 körüklü toplam 7 araçla ortalama 69 adede kadar çıkartılmıştır.

Bölgedeki ulaşım talebini karşılamak üzere 271 numaralı hattımızla verilmekte olan bu hizmet, Teleferik hattımızın bakımı süresince de kesintisiz bir şekilde sürdürülecektir.

Ayrıca Teleferik hattına alternatif olarak çalışan otobüs hattımızda Filo Takip Merkezi ve saha denetim sorumluları tarafından anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden derhal ilave servis verilerek toplu ulaşım hizmeti sağlanacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*