Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattını bu kez de fırtına vurdu

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattını bu kez de fırtına vurdu: Halatlardaki çatlaklar nedeniyle seferler durdurulurken, ultrasonu çekilen halatlar için yurtdışı raporu bekleniyor.

Yıllık bakımı yetkili İtalyan firmanın 15 Temmuz darbe girişimini öne sürerek, teknik ekibini Türkiye’ye geç göndermesi nedeniyle aksayan Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı bu kez de aşırı fırtına sonrası halatlardaki çatlaklar nedeniyle durdu. Halatların ultrasonunu çektiklerini ve yurtdışından gelecek raporu beklediklerini belirten EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, “10-15 gün daha sefer yapamayacağız” dedi.

İLK RAPORDA SAĞLAM ÇIKTI

“Geçtiğimiz günlerde çok büyük sert rüzgarlar oldu. Teleferik kablosunun birinci katmanında iki-üç yerde çatlaklıklar tespit ettik. Dolayısıyla otomatikmen durdurduk. Konuyu başkanımıza da izah ettik. Erzincan’dan bir firma getirdik ve kabloların ultrasonunu çektik, onun raporu sağlam çıktı. Ancak akredite olan yurtdışında yetkili kuruma gönderildi.

LABORATUVARDA İNCELENECEK

Ultrasonun görüntüleri yurtdışına çekilip gönderiliyor oradaki laboratuvarda da inceleniyor. Teleferik kabloları 20 kattan oluşuyor. Birinci kattaki çatlaklığın bir önemi yok ve standartmış. Fakat ultrason raporunu bekliyoruz. Ultrason raporu da bize standarttır sıkıntı yoktur derse tekrar işletmeye açacağız. Vaatandaşlarımız 10-15 gün bekleyecekler. 10-15 gün daha sefer yapamayacağız bu arada otobüs seferlerimiz devam ediyor.”

İTALYANLARLA BAKIM PROBLEMİ DE ÇÖZÜLDÜ

EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, yetkili İtalyan firma ile hukuki bir anlaşmazlık yaşadıklarını ancak çözüme kavuşturduklarını belirterek şöyle konuştu: “Teleferik iki etaptan oluşuyor. Birinci etabın bakım sözleşme süresi mayısta bitti. İkinci etap için de Mart 2017’de ihalenin süresi doluyor. Dolayısıyla 2017’ye kadar firmanın bakması lazım. Fakat makina tek. Motor bir tarafta olduğu için öbür tarafı da etkiliyor. Kablo ve sistem aynı. Hukuki bir problemle karşı karşıya kaldık birinci etabın bakım süresi bittiği için İtalyan firma burada benim sorumluluğum yok demeye getirdi. Biz de dedik ki bu bütündür 2017 Mart’ta bitiyor dedik. Çözümü sağladık. Bakım sözleşmesini yine aynı firmayla yapacağız. Teleferik için büyük bir ana bakım ı da kapsamlı yapacağız. Darbe girişimi döneminde şanssızlık yaşadık verim alamadık. Şimdi genel komple bir bakım olacak.”

Teleferik seferleri daha önce, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yetkili İtalyan firmanın ekibini geç göndermesiyle durdurulmuştu.