Yenimahalle Şentepe Teleferik Seferleri Salgın Sonuna Kadar Durduruldu

yenimahalle sentepe teleferik seferleri salgin sonuna kadar durduruldu
yenimahalle sentepe teleferik seferleri salgin sonuna kadar durduruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, 21 Mart 2020 tarihinde durdurulan Yenimahalle-Şentepe Teleferik seferleri ile ilgili açıklama yaptı.

EGO’dan yapılan açıklamada; “Koronavirüs pandemisinin yayılım hızının kontrol altına alınması amacıyla, EGO Genel Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan toplu taşıma hizmetlerimizde Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan kararlar, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul’u kararları doğrultusunda, Valilikle istişare edilerek alınmakta ve uygulanmaktadır.

Teleferik İşletmesinde, her bir kabinin 4 m² ve 10 kişilik olması (karşılıklı beşer kişilik iki sıra) dolayısıyla, pandemi sürecinde toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımız açısından risk oluşturmaktadır. Ayrıca, her bir seferin 20 dakika gibi bir sürede tamamlanması ve aralıksız devam etmesi nedeniyle de seferler arasında dezenfekte işlemi yapılamamaktadır.

Teleferikte seyahat eden vatandaşlarımız arasında koronavirüsün yayılmasını önlemek ve halk sağlığının korunması amacıyla, ilgili kurumlarla da istişare edilerek, 21 Mart 2020 tarihinden itibaren Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı, salgın sonuna kadar geçici olarak durdurulmuştur.

Salgının sona ermesini müteakip, Teleferik İşletmemizin tekrar hizmete açılması planlanmaktadır.” ifadeleri yer verildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*