Yılbaşında Palandöken’in şansı suni kar

Yılbaşında Palandöken’in şansı suni kar :Türkiye’deki kayak merkezlerinde yeterli miktarda kar olmaması, suni karla pistlerini dolduran Palandöken Kayak Merkezi’ne yaradı. Aralık ayının ilk günlerinde bir kez kar yağışı alan Palandöken Kayak Merkezi’nde pistlere her gün suni kar yağdırılıyor. Polat Renaissance Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal, “Yılbaşı nedeniyle tatilde kayak yapmak isteyenler Palandöken’e akın ediyor” dedi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye düştüğü saatlerde Palandöken ve Konaklı kayak merkezindeki tüm pistlere yağdırılan suni kar nedeniyle Türkiye’de her yıl olduğu gibi bu yıl da kayak sezonu en erken ‘merhaba’ dedi.

1 Aralık’tan itibaren kayağı özleyenler, geceleri de aydınlatılmış pistlerde kayak yapma olanağı buluyor. Yakıcı güneşi, kristal karı, doğası ve pistleri ile kayak sevenlerin vazgeçilmezi olan Palandöken bu avantajını yılbaşında da kullanacak. Özellikle hafta sonları tıka basa dolan Palandöken ve Konakalı’ya büyük bir rağbet olduğunu söyleyen Polat Renaissance Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal, “Türkiye’nin neresinde olursanız olun, uçakla 1.5 saatte kayak merkezine ulaşma imkanına sahipsiniz. Otelden çıktığınızda teleferiğe biniyorsunuz. Oteller kayak merkezinin içinde. Kayak merkezi şehre 5, hava limanına ise 15 dakika uzaklıkta. Türkiye’de sadece Erzurum’daki kayak merkezlerinde karın olması buraya olan ilgili artırdı. Şu anda otellerdeki doluluk oranı yüzde 80. Yeni yıl gecesi içinde yüzde yüzü bekliyoruz. Aynı anda yaklayık 100 bin kişinin kayak yapabildiği Palandöken ve Konaklı’da karsız bip bulunmamakta” dedi.

Güneşli bir havada suni kar yağışı altında kayak yapmanın büyük bir zevk olduğunu söyleyen tatilcilerden Elif Eratlar, “Suni karın diğer karla hiçbir farkı yok. Hatta kayak için çok daha güzel. Özellikle aydınlatılmış pisterde kayarken kendinizi gökyüzündeki bir yıldıza benzetiyorsunuz” diye konuştu.