Yıldız Dağı Kayak Merkezinde Hedef İlk 5

Yıldız Dağı Kayak Merkezinde Hedef İlk 5 :Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nde devam eden inşaatların havadan görüntüsü – Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’ın açıklaması Yıldız Dağı kayak merkezinde hedef “ilk 5”- Sivas’ta geçen sezon açılışı yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin, bu alanda gözde mekanlardan biri haline gelmesi için çalışma yürütülüyor- Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: – “Hedefimiz Türkiye’deki kayak merkezleri içinde ilk 5 arasına girmek. İnşallah bunu da başaracağız”

Sivas’ta geçen sezon kayakçıları ağırlamaya başlayan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin, alanında gözde mekanlardan biri olması için yoğun çalışma yürütülüyor.Kültür ve Turizm ile Gençlik ve Spor bakanlıkları ile İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapılan, kente yaklaşık 60 kilometre uzaktaki merkezde, suni karlama, gece aydınlatması, otel, buz pisti ile günübirlik ve diğer sosyal tesislerin yapımı sürüyor.

Kayak ve kızak pistlerinin yanı sıra 2 telesiyej, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesislerin bulunduğu Yıldız Dağı’nın, Türkiye’nin sayılı kış turizm merkezleri arasında yer alması hedefleniyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin, kısa sürede bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.Merkezdeki turizm altyapısını güçlendirmek için hummalı çalışma yürüttüklerini belirten Ayhan, geçen yıl açılışı yapılan merkezde, telesiyej ve pistleri ilk kez kullandıklarını kaydetti.

İlk sezon işletme tecrübesi kazandıklarını ifade eden Ayhan, bu yıl yoğun çalışmayla inşaatı süren binaları, yeni sezona yetiştirmeyi arzuladıklarını anlattı. Kayak merkezinin bin 700 metre rakımda bulunduğunu dile getiren Ayhan, soğuk havada çalışan 300 kişinin buradaki inşaatları halkın hizmetine sunmak için yoğun çaba gösterdiğini bildirdi.Ayhan, bölgenin, aydınlatması, çevre düzenlemesi ve pist kalitesiyle Türkiye’nin sayılı kayak merkezleri arasında yer almasını hedeflediklerini vurguladı.

“100 milyon liralık yatırım” Sözleşmeye bağlanan işlerin maliyetinin 82 milyon 500 bin lira olduğunu, yamaç evleri ve yürüyüş alanları gibi birkaç işin de planlama aşamasında bulunduğunu söyleyen Ayhan, bunlarla projenin maliyetinin 100 milyon liraya çıkacağını kaydetti.Sivas’ta kış aylarının artık “kabus şeklinde” geçmeyeceğini belirten Ayhan, “Kış artık eğlence olacak ve bölgenin istihdamı ile sosyal alanına katkı sağlayacak. Bölgedeki köylerimizden başarılı 250 öğrencimize de 4 ay boyunca ‘Sivas’ın Yıldızları Yetişiyor’ şeklinde bir proje uygulayacağız” dedi.Ayhan, bölgeyi daha canlı tutmak için yaz aylarına yönelik projeler de uygulayacaklarını ifade etti.Merkezde yapımında son aşamaya gelinen otelde 15 Aralık’tan itibaren rezervasyon alımına başlanmasını hedeflediklerini anlatan Ayhan, günübirlik tesislerin de bitme aşamasında olduğunu bildirdi. Ayhan, merkezdeki 32 tesisi turizmin hizmetine sunacaklarını dile getirdi.