Yıldız Dağı Kayakseverleri Ağırlamaya Devam Ediyor

Yıldız Dağı Kayakseverleri Ağırlamaya Devam Ediyor :Sivas’ta son günlerde mevsim şartlarının üzerinde seyreden sıcak havaya rağmen Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde kayak tutkunları karın tadını çıkarıyor.

Hafta içinde Sivas’ta termometreler artı 15 dereceye kadar yükseldi. Kayakseverlerin gözü “Sivas’ın parlayan yıldızı” Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne çevrildi. Kayak Merkezi, sıcak havalardan etkilenmedi. Pistlerinin eğimi, uzunluğu, kod farkı, çeşitliliği, kar kalitesi ve karın kalış süresi ile merkez, kayakseverlerden tam not aldı.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde profesyonel kayakçılar profesyonel pistlerde, kayağa yeni başlayanlar ise acemi pistinde kayak yapabiliyor. 200 metre uzunluğa sahip kızak pistinde ise modern kızaklarda yediden yetmişe herkes kızak keyfini yaşarken, kızakçılar yürüyen bant sayesinde yorulmadan pistin başlangıç noktasına kadar çıkabiliyor.

Yıldız Dağı’nı ziyaret eden vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 2 bin 226 metre uzunluğundaki M2 telesiyeji ise yaklaşık 20 dakikalık zevkli bir yolculukla kayak severleri dağın zirvesine kadar çıkararak doyumsuz manzara seyri sağlıyor.

Günü birlik tesis, otel ve kütük evlerin tam teşekküllü hizmet verdiği tesisler uygun fiyatı ile göze çarpıyor. Full pansiyon hizmet veren otelde ziyaretçiler sabah kahvaltısının ardından gün boyu Yıldız Dağı’nın eşsiz pistlerinde kayak yaparken akşamları ise buz parkta paten keyfini doyasıya yaşıyor.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde kayak severlere çok uygun fiyatlarda kayak takımı, kızak ve snowboard kiralama fırsatı da sunuluyor. Ayrıca özel aracı olmayan kayakseverler için hafta içi saat 08.30’da hafta sonu ise 08.30 ve 09.00’da kent meydanı tarihi jandarma binası önünden tesislere servis kaldırılıyor.

Öte yandan kayak merkezine kurulan meteoroloji istasyonu da test aşamasını başarıyla tamamlayarak hizmet vermeye başladı. Kayakseverler, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin internet sitesi www.yildizdagikayakmerkezi.com‘un yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi www.mgm.gov.tr adresindeki “kar kalınlıkları” bölümünü tıklayarak Yıldız Dağı’ndaki kar kalınlığını, hava ve yağış durumunu öğrenebiliyor. Önümüzdeki günlerde kar beklenen Yıldız Dağı’nın Mart sonuna kadar hizmet vermesi bekleniyor.