Yıldız Dağına Kayak Tesisi Kurma Çalışmaları

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Yıldız Dağı’na kayak tesisi kurma konusunda önemli çalışmaların olduğunu açıkladı.
Uzun süredir yapılması düşünülen kayak tesisleri hakkında bilgiler veren Vali Dalmaz, “Geçtiğimiz hafta Erzurum Palandöken kayak tesislerindeydim. Burada bazı yetkililerle görüştüm. Öncelikli olarak tesis kurulması konusunda Kanadalı bir ekibe, buranın harita ve diğer belgelerini göndererek, tesis kurulması konusunda fizibilite çalışması yaptıracağız. Dedeman Otel yetkilileri de tesis kurma sözü verdi” dedi.
Bölgede kadastro çalışması yapıldığını belirten Vali Dalmaz, “Yakupoğlan Beldesi’nden oraya 3-4 kilometre uzunluğunda geniş bir yol yapacağız. Bu şekilde bölgeye ulaşılması da daha kolay olacak.Ayrıca tesis kurulduğunda hava alanından da buraya yol yapmak istiyoruz” dedi.
Kış mevsiminde kullanılacak tesisle birlikte Yıldız Dağı altındaki sıcak su yataklarının de genişletilmesi çalışması yapmak istediklerini vurgulayan Vali Dalmaz, her iki tesis yapıldığında buranın 4 mevsim hizmet veren tesis olacağını belirtti.
Yıldız Dağı’nı kayak severlere tanıtmak ve vatandaşın ilgisini çekmek istediklerini söyleyen Vali Dalmaz, “Şubat ayı sonunda veya Mart ayı başında Yıldız Dağı’nda bir kayak etkinliği düzenleyeceğiz. Bir gün sürecek etkinliğe tüm Sivaslıları kayak yapmaya bekliyoruz. Kayak yapanlara birlikte piknik de yapılacak. Bu konudaki esnafı da bekliyoruz” dedi.
Vali Dalmaz, Kayak Federasyonu’nun Yıldız Dağı için bir teleferik sistemi de gönderdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*