Yıldız Dağı’nda Öğrencilere Kayak Eğitimi Verilecek

Yıldız Dağı’nda Öğrencilere Kayak Eğitimi Verilecek : Sivas İl Özel İdaresi, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Özel İdare Spor Kulübü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve kayak il temsilciliğinin birlikte yürüttükleri “Sivas’ın Yıldızları Parlıyor Projesi” kapsamında Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde çok sayıda öğrenciye kayak eğitimi verilecek.

İl Özel İdaresi ve diğer kurumların ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, 7-17 yaş arasında toplam 250 çocuğa profesyonel kayak eğitimi verilmesi planlanıyor. Kayak eğitimi çalışmaları 10 ayrı grup oluşturularak verilmeye başlandı. Her bir grubun eğitimi 8 gün sürecek ve günde 3 saat olarak verilecek.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin yeni kayak sezonu açılışında projenin içeriği hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Kayak sezonunu anlamlı kılan en önemli çalışmamız ‘Sivas’ın Yıldızları Parlıyor’ projemizdir. İdaremiz, Yıldız Dağı’na sadece otel, günübirlik tesisler yapmıyor. Aynı zamanda dağı insan unsuru ile buluşturuyor. Dezavantajlı dediğimiz sevgi evlerinde kalan ve kırsalda yaşayan çocuklarımız da bu imkanlardan devletimizin sunduğu hizmetle faydalanabilecek. Sivas İl Özel İdaresi ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz ile ilgili kurumların destekleriyle uygulanacak olan proje kapsamında Yıldız Dağı bölgesinde yer alan 8 köyden toplam 250 öğrenciye kayak eğitimi verilecek. Öğrenciler servislerimizle toplanacak daha sonra eğitimleri tamamlandıktan sonra tekrar ailelerine tekrar teslim edilecek.”dedi.