Yıldıztepe’de Sömestr Yoğunluğu

Yıldıztepe’de Sömestr Yoğunluğu :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Yıldıztepe’de sömestr döneminde yoğunluk yaşanıyor.

Ilgaz Dağı’nda bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi, özellikle İstanbul, Ankara, Kastamonu, Sinop, Amasya, Çankırı ve Karabük’ten gelen tatilcilerce tercih ediliyor. Kayak yapıp eğlenmek isteyen tatilciler, çeşitli aktivitelere katılarak hoşça vakit geçiriyor.

Ankara’dan tatil amacıyla gelen Ebru Sert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 07.00’de Ankara’dan yola çıkıp 09.00’da Ilgaz’a vardıklarını söyledi.

Ilgaz’ın Ankara’ya çok yakın olduğunu dile getiren Sert, “Ilgaz’a ilk kez geliyorum. Burası gerçekten doğa harikası bir yer. Çok güzel zaman geçirdik, eğlendik. Tatilimiz çok güzel geçiyor” dedi.

Bölgede yapılabilecek çok şey bulunduğuna dikkati çeken Sert, “Yıldıztepe Kayak Merkezi, doğal yapısı ile insanlara birçok sosyal etkinliği yapma fırsatı tanıyor. Sabah kızakla kaydık. Bazı arkadaşlarımız kayak yaptı. Sonra telesiyeje bindik, eğlendik. Şimdi de mangalımızı yapıyoruz. Tertemiz havasıyla bize birçok olanağı sunan bir yer” ifadelerini kullandı.

Hilal Köykolu da Ankara’dan yarı yıl tatili için Yıldıztepe’ye geldiklerini bildirdi. Çocuklarının bölgeyi çok sevdiğini anlatan Köykolu, “Çocuklar burayı çok sevdi. İsterlerse kar topu oynuyorlar, isterlerse kayak yapıyorlar. Doyasıya eğleniyorlar. Burası görülmesi gereken doğa harikası yerlerden biri. Herkesi buraya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım ise sömestr sürecinde yoğun bir dönem geçirdiklerini belirtti.

Yıldıztepe Kayak Merkezi’nin artık kendinden söz ettiren bir merkeze dönüştüğünü vurgulayan Yarım, “Ilgaz’a ilgi her geçen gün artıyor. Bu durum bizleri memnun ediyor. Umarız önümüzdeki süreçte bu ilgi daha da artar” dedi.