Yoğun İlgi Üzerine Boztepe Teleferik Saatleri Değişti

ordu boztepe teleferik fiyatlari saatleri ve konaklama
ordu boztepe teleferik fiyatlari saatleri ve konaklama

Normalleşme takvimine göre 1 Temmuz’da tekrardan hizmet vermeye başlayan ve Ordu’nun gözde turizm mekânlarından biri olan Boztepe’ye ulaşım sağlayan teleferik hattı il dışından gelen misafirler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Sosyal mesafe ve hijyen kuralları gibi bir dizi tedbirlerin alındığı teleferik hattının daha verimli hizmet verebilmesi için açılış ve kapanış saatleri yeniden güncellendi.

09.00- 23.30 SAATLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK

Altınordu ilçesi ile Boztepe arasında hizmet veren ve sabah 9.30, akşam 22.00 saatleri arasında açık olan teleferik hattı, bundan sonrasında sabah 9.00, akşam 23.30 saatleri arasında açık olacak.

ORDU BOZTEPE TELEFERİK HAKKINDA

Boztepe Teleferik hattında 28 kabin bulunuyor. Yaklaşık 8 dakikalık bir yolculuk sonrasında tepeye ulaşıyorsunuz.İlçe merkezi ile arasında yaklaşık 2.350 metre mesafe bulunuyor. Teleferik hattında 7 adet direk bulunmaktadır.Teleferik yolcu kapasitesi ise tek yön olarak saatte 250 kişidir.İstasyonda yıllık ortalama 750.000 kişi taşınmaktadır.Teleferik motor gücü ise 341 kw‘dır.

500 Metre yüksekliğe çıkan teleferik ayrıca dünyadaki iki direk arası en uzun mesafeye (900 metre) sahip teleferik olma özelliğini bulunduruyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*