Yolçatı Kayak Merkezi’nde sezon başladı

Yolçatı Kayak Merkezi’nde sezon başladı.Bingöl’de yaklaşık bir hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle pistleri dolan Yolçatı Kayak Merkezi’nde sezon açıldı.

Bingöl-Elazığ karayolunun 25. kilometresindeki merkeze gelen vatandaşlar hem piknik hem de kayak yaptı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk gününde kış sporlarını sevenlerin merkeze büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Haserek Dağı eteklerinde yapılan kayak tesislerinin ise 10 gün içinde hizmete açılacağını belirten Arıkan, bu alanda kayak sezonunun daha uzun sürmesini beklediklerini dile getirdi.
Haserek de kayak sezonunun daha uzun süreceğini bildirdi.

Yolçatı ile Haserek tesislerinin Bingöl Havalimanı’na 32 kilometre mesafede bulunduğunu dile getiren Arıkan, bütün kış sporları tutkunlarını pistlere davet etti.

Bingöl’ü bir kış turizmi merkezi haline getireceklerini vurgulayan Arıkan, “Hem halkımızı kayak sporuyla daha yakından tanıştıracağız hem de kayak turizmini en üst düzeyde geliştireceğiz” dedi.

Arıkan, Yolçatı’daki pistin uzunluğunun 950 metre olduğunu ve teleski ile çalıştığını ifade etti.

Haserek’te ise 4 pist bulunduğunu söyleyen Arıkan, “Haserek’te teleski, telesiyej ve babylift mekanik tesisleriyle hizmet verilecek. Burada çok modern bir kayak tesisine kavuşacağız” diye konuştu.,