Yurduntepe Telesiyej Mekanik Tesisi İhalesi Yapıldı

Yurduntepe Telesiyej Mekanik Tesisi İhalesi Yapıldı: Kastamonu Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Birliği tarafından Ilgaz Dağı Yurduntepe Telesiyej Mekanik Tesisi Yapımı ihalesinde en düşük teklifi 11 milyon 484 bin lira ile İsviçreli firma verdi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda açık usulle yapılan ihalenin ilk turunda, Sistem Teleferik Montajı ile

Yapıkur İnşaat Sanayi ve Ticaret şirketleri ortak girişimi 19 milyon 860 bin lira, Avusturya Doppelmayr Seibahnen GmbH 19 milyon 100 bin lira, İsviçreli Bartholet Maschinenbau AG de 23 milyon 553 bin lira teklif verdi.

Teklifleri fazla bulan komisyon, ikinci tekliflerin verilmesi için ihaleye 20 dakika ara verdi. İkinci turda en uygun teklif ise 11 milyon 484 bin lira ile İsviçreli firmadan geldi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, yapım için en düşük fiyatı İsviçreli firmanın verdiğini belirterek, “Firmanın Türkiye’de daha önce hiç iş yapmaması soru işareti. Bundan dolayı teknik inceleme yapılmasın ardından ihale kesin olarak sonuçlanacak” dedi.

Telesiyejin 3,5 kilometre uzunluğunda olacağı bildirildi.