Yusufeli Barajı’nda Yükseklik 200 Metreye Ulaştı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ülkemizin vizyon projelerinden olan dar vadideki gizli hazine, Yusufeli Barajı’nda yüksekliğin 200 metreye ulaştığını söyledi.

Barajın yeri ve milli kaynaklar ile Türk mühendisleri tarafından Artvin’de yapıldığının altını çizen Bakan Pakdemirli ” Yusufeli Barajı 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer kategorisinde ülkemizin en yüksek ve dünyanın 3. yüksek barajı olacak “dedi.

200 METREYE ULAŞTI

Günümüz itibarı ile barajda 2 milyon 850 bin m3 beton dökülerek gövde betonunda % 70 gerçekleşme sağlandığını belirten Bakan Pakdemirli “Günlük ortalama 4.400 m3 beton dökümünün gerçekleştiği baraj 200 metre yüksekliğe ulaştı” diye konuştu.

YILLIK 1 MİLYAR 888 MİLYON KWH ENERJİ ÜRETİLECEK

Ülkemiz için enerji ve arz güvenliği açısından Yusufeli Barajı’nın çok önemli olduğunu belirten Bakan Pakdemirli “Yerli, çevreci ve yenilenebilir enerji kaynağı olan bu barajımızın tamamlanmasıyla 558 MW kurulu güçle yıllık 1 milyar 888 milyon KWh enerji üretilecek” değerlendirmesinde bulundu.

KULLANILAN BETONLA ARTVİN’DEN EDİRNE’YE 13 METRE GENİŞLİĞİNDE YOL YAPILABİLİYOR

Barajın gövde yüksekliğinin 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine eşdeğer olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, Yusufeli Barajının büyüklüğünün anlaşılması bakımından gövdesinde kullanılacak olan 4 milyon m³ beton ile Artvin’den Edirne’ye 13 metre platform genişliğinde beton yol yapılabildiğini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*