Uzungöl-Karester Tepesi Teleferik Projesi’nin İhalesi Yapıldı

İş adamı Şükrü Fettahoğlu tarafından başlatılan ve yapımına başlanan Teleferik Projesi’nin ardından Çaykara Belediyesi tarafından Uzungöl- Karester Tepesi hattında planlanan Teleferik Projesi’nin ihalesi yapıldı. İhaleye tek firma olarak giren KIRTUR Turizm, 1 milyon 500 bin TL yıllık kira bedeli %11 ciro payı teklifi yaptı

İş adamı Şükrü Fettahoğlu tarafından başlatılan ve yapımına başlanan Teleferik Projesi’nin ardından Çaykara Belediyesi tarafından Uzungöl- Karester Tepesi hattında planlanan Teleferik Projesi’nin ihalesi yapıldı. İhaleye tik firma olarak giren KIRTUR Turizm, 1 milyon 500 bin TL yıllık kira bedeli %11 ciro payı teklifi yaptı. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Uzungöl’ün kış turizmine hizmet edebilmesi teleferikle mümkün olacaktır.” dedi. Çaykara ilçesinde her yıl binlerce yerli-yabancı turistin ziyaret ettiği Uzungöl’de Çaykara Belediyesi tarafından projelendirilen ikinci Teleferik Projesinin ihalesi yapıldı.

Çaykara Belediye Başkanlığı tarafından “Trabzon İli Çaykara İlçesinde Uzungöl ile Karester Yaylası arasında planlanan teleferik tesisinin yapımı işi” şeklinde yapılan ihaleye tek firma katıldı. Devlet İhale Kanununun 35/A maddesine göre kapalı teklif usulü ile yapılan ihalede tek firma olan KIRTUR Turizm 1 milyon 500 yıllık kira bedeli ve % 11 ciro payı teklifi yaptı. İhalenin onaylanmasının ardından sözleşme imzalanacak ve firma hemen işe başlayacak. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, henüz ihalenin onaylanmadığı ve sözleşme imzalanmadığını belirterek, “Ben İstanbul’dayım. İnşallah kısa sürede ihale onaylanır, ardından sözleşme imzalanır ve iş hemen başlar. Hem Çaykara hem Uzungöl açısından çok önem verdiğimiz bir proje. Uzungöl’ün kış turizmine hizmet edebilmesi ancak teleferik ile mümkün olacaktır.” açıklaması yaptı. (Kaynak: Günebakış)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*