Zigana Kayak Merkezi Nerede? Nasıl Gidilir? Fiyatlar ve Konaklama İmkanları Nasıl?

Zigana Kayak Merkezi, Gümüşhane’ye 40 kilometre mesafede Torul ilçesinin Zigana Köyü sınırları içinde yer alır ve  Zigana Geçidi’ne 3 km mesafededir.  Kayak merkezi Karadeniz’in Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alır. Tesisin uzunluğu 661 metredir. Saatte 843 kişilik bir kapasiteye sahiptir.

Zigana Kayak Merkezi Pist Bilgileri Kayak alanları 1.900 ile 2.500 metre arasında bulunmaktadır. Pistin genişliği 100 – 200 metre arasında olup, yüzde 20’lik bir meyile sahiptir. Pistlerde sürekli hizmet sunulabilmesi için gerekli olan araç ve donanımlar yeterli seviyededir. Eğer ilk defa kayak yapacaksanız deneyimli hocalardan yardım alabilirsiniz. Zigana Kayak Merkezinde 1 adet teleski bulunmaktadır. Ayrıca 1 adet de baby lift tesisi yer almaktadır.

Zigana Kayak Merkezi Konaklama Amaçlı Otel Var Mı?

Kayak merkezinde konaklama amaçlı bir kayak oteli mevcuttur. Bunun dışında Bulgalov evleri, restoran bulunmaktadır. Restoran yıl boyunca hizmet vermektedir. Gümüşhane ve Trabzon’a olan mesafesinden dolayı günü birlik olarak Kayak Merkezine gelip kayak yapmanın keyfine varabilirsiniz.

Zigana Kayak Merkezi’nde Kayak Malzemelerinin Kiralama Fiyatları (2020 Güncel)

  • Sınırsız skipass (Kişi başı 50 TL)
  • Kayak takımı kiralama (Kişi başı 50 TL)
  • Snowboard kiralama (Kişi başı 50 TL)
  • Kızak kiralama (Kişi başı 20 TL)
  • Kar motoru turu (Kişi başı 150- 300 TL) yapılacak olan tura göre değişiklik göstermektedir.

Zigana Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Zigana Kayak Merkezi, Gümüşhane’nin Torul ilçesinin Zigana Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Tesis Gümüşhane’ye 40 kilometre mesafededir. Zigana Kayak Merkezi’ne hususi aracınızla, otobüs ile, havayolu ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hususi aracınızla gelmek istiyorsanız Gümüşhane – Trabzon yolunun 60. Kilometresinde bulunan Zigana Geçidi’ni geçtikten sonra doğu yönünde 3,5 km sonra kayak merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şehirlerarası otobüs ile gelenler Gümüşhane Otogarında indikten sonra otogardan kalkan tur otobüsleri sayesinde kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Uçakla yolculuk yapacak olanlar ise Trabzon Havaalanı’na indikten sonra 60 km mesafede olan kayak merkezine havaalanından servis imkânı bulunmaktadır. Aynı şekilde servisle dönüş yapıp havaalanına ulaşım sağlanmaktadır.

Zigana Kayak Merkezi İletişim Numarası: 0(456) 629 10 04

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*