Zigana Kayak Merkezinde Geleceğin Milli Sporcuları Yetişiyor

Gümüşhane Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından 100’ü aşkın öğrenci Zigana Kayak Merkezinde antrenörler eşliğinde 2019-2020 eğitim öğretim yarıyıl tatilini kayak eğitimi veriliyor.

Ulaşım, Yemek, Eğitim Karşılanıyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan, Türkiye ve Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Zigana Gümüş Kayak Merkezinde, Gümüşhane Gençlik ve Spor bünyesindeki antrenörler tarafından kayak eğitimi verilen 100’ü aşkın öğrenciye kayak malzemeleri, ulaşım ve yemek imkanları da sağlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, Kentin kayak branşına potansiyeli olduğunu belirterek, Gümüşhane’nin ismini milli sporcu Muzaffer Demirhan ile duyurulduğunu söyledi.

Müdür Atalay 100’ü aşkın öğrenciye kayak eğitimi verildiğini ifade ederek gazetemize yaptığı açıklamada, “Yarı yıl tatili bereketiyle birlikte başladı. Bütün tesislerimizde olduğu gibi kayak tesisimiz de beklediğimizin çok üstünde yoğun talep oldu. Yaklaşık 100 öğrenciye sömestre tatili boyunca kayak eğitimi vereceğiz. Çocuklarımızı servislerle alıyoruz, kayak merkezine getiriyoruz. Kayak eğitimlerini antrenörlerimiz veriyor. Öğlen yemeklerini de biz karşılıyoruz. Akşamda servislerimiz çocukları tekrar evlerine bırakıyor. Çok başarılı kayak antrenörlerimiz var. Antrenörlerimizin gözetiminde çocuklarımıza kayak eğitimi veriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yeni Muzaffer’ler Yetiştirmek İstiyoruz’

Atalay, “Gümüşhane kayak potansiyeli olan bir il. İnsanlarımızın kayağa olan sevgisi ve merakı bizleri de memnun ediyor. Gümüşhane kayak branşında kendini milli sporcumuz Muzaffer Demirhan ile duyurdu. Bizim istediğimiz temennimiz de yeni Muzaffer’ler yetiştirilebilmek. Bu sene de aldığımız kursiyerlerimizin en önemli özelliklerinden bir tanesi de daha küçük yaşta olmaları. İnşallah şehrimizin adını duyuracak hem de ülkemizi temsil edecek elit sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. İnşallah bunu kısa sürede gerçekleştireceğiz” dedi.

Kayak eğitimi alan çocuklarımızın içerisinde profesyonel olmadığına dikkat çeken Müdür Atalay, amaçlarının sporcu havuzuna yeni isimler kazandırmak olduğunu söyledi.

‘Spor Havuzuna Yeni İsimler Katmak İstiyoruz’

Müdür Atalay, “Bizim amacımızda sporcu havuzuna yeni isimler kazandırmak. Buraya aldığımız 100 öğrencimizin birkaç tanesi dışında kayağı hiç bilmeyen, kayağa yeni başlayan çocuklarımız var. Okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilerimize kayak eğitimi vermek için Zigana Kayak Merkezine getirdik. Tatil boyunca çocuklarımıza kayak eğitimi vereceğiz, sonrasında ise aralarında seçeceğimiz öğrencilerle mevsim şartları imkan verdikçe eğitimlere devam etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Atalay sözlerine şöyle devam etti: “Antrenörlerimiz ilk önce çocuklarımıza kayakta kullanılan malzemelerin tanıtımını, çocuklara riskleri anlatımı ve antrenörlerimiz nezaretinde belli bir aşamaya getirildikten sonra piste pratik uygulamalara geçiliyor. Çocuklarımız da çok ilgili ve gayretli. Antrenörlerimiz çocuklardan çok memnun.”

‘15 Yılda Ciddi Spor Yatırımları Oldu’

Velilerimizin taleplerinden memnun olduklarının altını çizen Atalay, “Son 15 yıl içerisinde çok ciddi spor yatırımları yapıldı. Şehrimizde bu yatırımlardan nasibini aldı. Bir tesisi değerli kılan insanların kullanmasıdır. Ne kadar çok insan onu kullanırsa o tesis kuruluş amacına hizmet etmiş olur. Bizde vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Bizim tesislerimizde, salonlarımızda her yaş grubuna hitap eden branşlar var. Çocuklarımızın elinden tutun ve spor yapmaya getirsinler” diye konuştu.

6.sınıf öğrencisi Tuna Kerem Kızılet, ise Küçük yaşta kaymak için geldiğini belirterek, “Hocalarımız eşliğinde kayak eğitimi alıyoruz. Yarıyıl tatiline girdik, tatili bilgisayar başında değil kayarak ve eğlenerek geçiyoruz. Yarışmalara katılan arkadaşlarımız oldu. Tüm arkadaşlarımızı bilgisayar başından kalkarak kaymaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*