Ziganada Çığ Felaketi

Zigana Dağı’nda düzenlenen kış yürüyüşü sırasında meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden emekli hemşire Hüsniye Sarıbıyık’ın, 2 gün önce Trabzon’a gittiği ve arkadaşlarını kırmayarak bu organizasyona katıldığı ortaya çıktı. Emekli hemşirenin kızının, rahatsızlanınca yürüyüşe katılmayarak faciadan kurtulduğu öğrenildi.
Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı’nın güzelliğini görmek için yola çıkan ve yürüyüş sırasında çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Kahramanmaraşlı emekli hemşire Hüsniye Sarıbıyık’ın Trabzon’a 2 gün önce gittiği ortaya çıktı. Kendisi gibi hemşire olan kızı Deniz Eroğlu’nu ve torununu ziyarete gelen Sarıbıyık, arkasında gözyaşı ve ağıt bıraktı. 35 yıl sağlık sektöründe hizmet ettikten sonra emekli olan ve Mersin’e yerleşen Hüsniye Sarıbıyık, Kahramanmaraş’ta yaşayan babası Ali Rıza Sarıbıyık’ıziyaret ettikten sonra kızını ve torununu görmek için Trabzon’a gitti. Annesi gibi doğasever olan ve Trabzon’a geldiğinde Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü’ne üye olan Deniz Eroğlu, annesini de bu kulübe üye yaptı. Zaman zaman derneğin etkinliklerine katılan anne-kız, bu kez Zigana Kış Şenliği’ne katılmak istediler. Eroğlu, 2 gün önce Trabzon’a gelen annesine, “Zigana’da çok güzel bir etkinlik var. Beraber gidelim. Bizim için de değişiklik olur” dedi. Yürüyüşten bir gün önce aniden rahatsızlanan Deniz
Eroğlu organizasyona katılmaktan vazgeçti. Annesi de gitmek istemeyince arkadaşları Hüsniye Sarıbıyık’ın katılmasını istediler.
Sabah saatlerinde bölgeye gelen ekip, Barutçu mevkiinde çığ altında kaldı. Tonlarca karın altında yaklaşık 1 kilometre sürüklenen Hüsniye Sarıbıyık, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sarıbıyık’ın ölümü Kahramanmaraş’ta yaşayan yakınlarını da yasa boğdu. Çocukluğundan bu yana sporu çok seven ve sık sık yürüyüş yapan Hüsniye Sarıbıyık’ın cenazesi, yarın Andırın ilçesinde toprağa verilecek.
Baba Ali Rıza Sarıbıyık kızı için gözyaşı dökerken, kardeşi Mehmet Sarıbıyık ise, “Ablam tam bir doğa hayranıydı. Buraya geldiğinde yürüyüş yapar, sık sık gezilere katılırdı. Kendisi Mersin’de yaşıyordu. Trabzon’da bulunan kızının yanına gider, burada da etkinliklere katıldı. Hayat dolu biriydi. Ölümü bizi kahretti” dedi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*