Ziganada kızak sezonu başladı

Ziganada kızak sezonu başladı :Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı beyaz örtüsünü giyince Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bir kayak merkezi olan Zigana Gümüş Kayak Tesisleri hafta sonu karın tadını ortaya çıkarmak ve stres atmak isteyenlerin adresi oluyor .

Hafta sonu güneşli havanın tadını ortaya çıkarmak için Gümüşhane, Trabzon ve civar illerden birden fazla aile Zigana Gümüş Kayak Tesisleri’ne akın ederken, tahmini 15 cm kalınlığındaki karda bilhassa çocuklar kızakla doyasıya kaydı. Gümüşhane ve Trabzon’a 50 dk uzaklıkta yer alan , kızakların yanısıra kar motorlarının da boş kalmadığı kayak merkezinde vatandaşlar ara ara kızaklardan düşse de yanlarında getirdikleri poşetlerle de eğlencenin tadını doyasıya çıkardı. Özellikle enfes manzarayı seyretmek için kar motoru ile zirvelere çıkarak sisiyle malum Zigana Dağı’nda masmavi gökyüzü beraberinde manzaranın keyfini çıkaran vatandaşlar, tesislerde ateş kadar sobanın üstünde kaynamış çaydan içmeyi, tanınmış etinden yemeyi de ihmal etmedi. Kayak merkezinde 15 cm dolaylarında kar kalınlığı meydana geldiğini belirten kuruluş işletmecilerinden Abdullah Eroğlu, kayak için çok elverişli olmasa da kızakla kayılabilen tesise kar tutkunları çağrı etti.

“ZİGANA, KIŞIN KAYAĞIYLA, YAZIN ETİYLE İLGİ GÖRÜYOR ”
Zigana Gümüş Kayak Merkezinde, kayakçıların istediği herşeyi bulabileceğini belirten Eroğlu, “Kar motorundan, kayağına, kızağına, snow boardına varana civarı herşey var.Zigana etiyle meşhurdur esasen . Kış Mevsiminde kayağı ile, yazın etiyle bireylerin yüklü alaka gösterdiği bir bölge” diye konuştu .

“BÖLGEMİZDEKİ BIR KAYAK MERKEZİ”
Zigana Gümüş Kayak Merkezi’nin, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki bir kayak merkezi meydana geldiğini belirten Eroğlu, güzel bir hafta sonu geçirmek isteyenleri Zigana’ya beklediklerini ifade ederek , kış sezonlarında her hafta sonuna özel kutlamalar tertip ettiklerini , talep üzerine de farklı aktiviteler inşa ederek gelenlerin huzurlu zaman geçirebilmesi için herşeyi planladıklarını ifade etti . Türkiye’de ki öteki kayak merkezlerini de izlediklerini , pekçok tesiste Zigana Dağı’ndaki karın var olmadığını belirten Eroğlu, her an meydana geldiği kadar sezonun ilk kar yağışının tekrardan Zigana’da gerçekleştiğini belirtti .

“PİSTİN ETRAFINA KAR FİLELERİ ÇEKİLECEK”
Eroğlu, son 3-4 sezondur yerli ve yabancı ziyaretçilerin Zigana’ya taleplerinin arttığını ve bu bağlamda her yıl daha değişik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek , “2-3 yıldır kar yağışında bir azalma oluyor . Bu karı pistte tutabilmek için kamu kurumlarımızla beraber çalışmalar yapıyoruz. Pistin etrafına kar fileleri de çekilecek. İnşallah daha uzun kayak sezonları bizi bekliyor” diye sohbet etti . Zigana Gümüş Kayak Merkezi’ne Gümüşhane ve Trabzon’dan gelen konuklar ise eğlence dolu bir gün yaşadıklarını ifade etti .