Ziganada Kızak Sezonu Başladı

Ziganada Kızak Sezonu Başladı :Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı beyaz örtüsünü giyince Doğu Karadeniz Bölgesinin tek kayak merkezi olan Zigana Gümüş Kayak tesisleri hafta sonu karın tadını çıkarmak ve eğlenmek isteyenlerin adresi oldu.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı beyaz örtüsünü giyince Doğu Karadeniz Bölgesinin tek kayak merkezi olan Zigana Gümüş Kayak tesisleri hafta sonu karın tadını çıkarmak ve eğlenmek isteyenlerin adresi oldu.

Hafta sonu güneşli havanın tadını çıkarmak için Gümüşhane, Trabzon ve civar illerden çok sayıda aile Zigana Gümüş Kayak tesislerine akın ederken, yaklaşık 15 santimetre kalınlığındaki karda özellikle çocuklar kızakla doyasıya kaydı.

Gümüşhane ve Trabzon’a 50 dakika mesafede bulunan, kızakların yanısıra kar motorlarının da boş kalmadığı kayak merkezinde vatandaşlar zaman zaman kızaklardan düşse de yanlarında getirdikleri poşetlerle de eğlencenin tadını doyasıya çıkardı.

Özellikle enfes manzarayı izlemek için kar motoru ile zirvelere çıkarak sisiyle bilinen Zigana Dağında masmavi gökyüzü eşliğinde manzaranın keyfini çıkaran vatandaşlar, tesislerde sıcak sobanın üzerinde kaynamış çaydan içmeyi, dünyaca ünlü etinden yemeyi de ihmal etmedi.

Kayak merkezinde 15 santimetre civarında kar olduğunu belirten tesis işletmecilerinden Abdullah Eroğlu, kayak için çok elverişli olmasa da kızakla kayılabilen tesise kar severleri davet etti.

“ZİGANA, KIŞIN KAYAĞIYLA, YAZIN ETİYLE VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ BİR BÖLGE”

Zigana Gümüş Kayak Merkezinde, kayakçıların aradığı herşeyi bulabileceğini belirten Eroğlu, “Kar motorundan, kayağına, kızağına, snow boardına varana kadar herşey var. Zigana etiyle meşhurdur zaten. Kışın kayağıyla, yazın etiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir bölge” dedi.

“BÖLGEMİZDEKİ TEK KAYAK MERKEZİ”

Zigana Gümüş Kayak Merkezinin, Doğu Karadeniz Bölgesindeki tek kayak merkezi olduğunu dile getiren Eroğlu, güzel bir hafta sonu geçirmek isteyenleri Zigana’ya beklediklerini belirterek, kış sezonunda her hafta sonuna özel etkinlikler düzenlediklerini, talep üzerine de çeşitli aktiviteler yaparak gelenlerin rahat vakit geçirebilmesi için herşeyi planladıklarını söyledi.

Türkiye’de ki diğer kayak merkezlerini de takip ettiklerini, birçok tesiste Zigana dağındaki karın bulunmadığını belirten Eroğlu, her zaman olduğu gibi sezonun ilk kar yağışının yine Zigana’da gerçekleştiğini kaydetti.

“PİSTİN ETRAFINA KAR FİLELERİ ÇEKİLECEK”

Eroğlu, son 3-4 sezondur yerli ve yabancı ziyaretçilerin Zigana’ya taleplerinin arttığını ve bu bağlamda her yıl daha değişik çalışmalar yaptıklarını belirterek, “2-3 yıldır kar yağışında bir azalma oldu. Bu karı pistte tutabilmek için kamu kurumlarımızla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Pistin etrafına kar fileleri de çekilecek. İnşallah daha uzun kayak sezonları bizi bekliyor” diye konuştu.

Zigana Gümüş Kayak Merkezine Gümüşhane ve Trabzon’dan gelen konuklar ise eğlence dolu bir gün yaşadıklarını söyledi.