Zihinsel Engelli Çocuklara Kayak Eğitimi

Zihinsel Engelli Çocuklara Kayak Eğitimi :KAYSERİ’de eğitim gören zihinsel engelli çocuklar, ‘Engelliler Engelleri Aşıyor’ projesi kapsamında Erciyes’te kayak öğreniyor. Bu proje ile öğrencilerin sosyalleşmeleri ve fiziksel kabiliyetlerinin artırılması amaçlanıyor.

Safa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde orta ve ağır dereceli zihinsel engellilerden oluşan öğrenciler, Erciyes Kayak Merkezi’nde doyasıya eğlendi. Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Kayak Antrenörü Sait Güneş, “Bugünkü programımız, ‘Engelliler, Engelleri Aşıyor’ projesinde gerçekleştirilen bir programdır. Daha önce görme engelliler için ‘Gözümüz Zirvede’ programını gerçekleştirdik. Şimdi de zihinsel engellileri kayağa başlattık. İnşallah onlar da diğer branşlardaki başarımızı devam ettirecekler’’ dedi.

Eğitim kurumunun Müdür Yardımcısı Yasin Efe de, eğitim gören engelli öğrencilere yönelik sürekli sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlediklerini söyledi. Efe, şöyle oevam etti:

“Orta ve ağır derecedeki zihinsel engelli öğrencilerimizin 7’sini eğitime almak için buraya getirdik. İnşallah bunlar öğrendikçe peyder pey yüze yakın öğrencimiz var hepsine kayak eğitimi aldıracağız. Bu tarz şeyler hem fiziksel gelişimlerinde hem de sosyal gelişimlerinde çok önemli. Okul ve kurum olarak bunu da çok önemsiyoruz. Elimizden geldiğince bu tarz aktivitelere çocukları dahil edeceğiz. Şu an iki öğrencimiz Antalya’da yüzme yarışmasında. Öğrencilerimize olabildiğince sınıf ortamından uzak böyle aktivitelere katmaya çalışıyoruz. Bu etkinlik, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, ‘Engelliler Engelleri Aşıyor’ projesi kapsamında gerçekleştiriliyor. 3 hafta sürecek eğitim sonunda zihinsel engelli öğrenciler de kayak yaparak karın keyfini doyasıya çıkaracaklar.’’