Gümüşhane’yi turizm merkezi yapma kapsamında teleferik projeside var

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Gümüşhane Belediyesinin sunmuş olduğu “Gümüşhane Turizm Merkezi Yapılabilirlik Etüdü” projesine destek verdi.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında Gümüşhane Belediyesi tarafından DOKA’ya sunulan “Gümüşhane Turizm Merkezi Yapılabilirlik Etüdü” projesi için onay çıktı.
Belediye olarak sürekli proje ürettiklerini dile getiren Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, “Gümüşhane Turizm Merkezi Yapılabilirlik Etüdü” projesi ile şehrimizde Harşit Vadisine hakim noktada bulunan “Mezra” isimli araziye bir teleferik hattı kurmanın ve bu alanda yeni bir turizm merkezi oluşturmanın yapılabilirliğini ve karlılığını ortaya koyacak bir fizibilite çalışması yaptırmayı amaçlıyoruz. Uygulanacak olan proje kapsamında; genel hatları ile teleferik sistemi, 5 yıldızlı bir otel, tenis kortu, voleybol sahası, basketbol sahası, sinema, amfi tiyatro, yöresel ürün satış mağazaları, turizm danışma ve yönlendirme merkezini içeren turizm merkezinin detaylı bir karlılık ve yapılabilirliği analiz edilecektir. Bu projemiz ile şehrimizin tarihi, doğal ve kültürel potansiyelinin harekete geçirilmesi, alternatif turizm modellerinin ve sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması ile ilimize gelen ortalama turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak ilimizi turistik bir cazibe merkezi haline getirilmesini amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak : www.haberx.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*